Misser måske resten af sæsonen: Skal være far

Misser måske resten af sæsonen: Skal være far
Der er snart familieforøgelse hos Teamvwrally. Tobias Larsen (th.) skal nemlig være far, og derfor er det usikkert, om han kan være med i sæsonens to sidste afdelinger. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 4. AUG 2022 • 05:31
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
4. AUG 2022 • 05:31

Tobias Larsen fra Teamvwrally har i år deltaget i DM-serien i rallycross, men det er usikkert, om han kan være med i sæsonens to sidste afdelinger. Han skal nemlig være far. Holdkammeraten Mathias Steinlein er også tvivlsom, men det skyldes mekaniske problemer.

I weekenden deltog Mathias Steinlein og Tobias Larsen i femte afdeling af DM i rallycross på Ørnedalsbanen ved Sæby.

Desværre for Mathias Steinlein blev han udelukket af andet heat, da dommerne mente, at han var skyld i et uheld. Bedre gik det ikke i de sidste indledende heat, hvor den bornholmske kører kom til at give motoren for meget gas, så den sprang i luften. Endnu værre er det, at motoren ser ud til at være gået så meget i stykker, at Mathias Steinlein sandsynligvis er ude resten af rallycrossæsonen.

– Det var rigtig ærgerlig, da han endelig havde fået god fart i bilen, fortæller teamet i en pressemeddelelse.

Larsen junior er på vej

Det gik noget bedre på Ørnedalsbanen for Tobias Larsen, som satte gode tider og gik videre til semifinalen. Her blev han dog også ramt af mekaniske problemer. Der var problemer med servopumpen, så bilen var tung at dreje, men fik alligevel kvalificeret sig til finalen, hvor han dog skulle starte på bagerste række. Mekanikerne havde heldigvis fået fixet bilen, men de andre kørere var hurtige, og Tobias kunne ikke helt få sin bil til at yde mere, så han måtte tage til takke med en femteplads.

Tobias Larsen ligger nu på en tredjeplads i det samlede DM i rallycross, men det er endnu uvist, om han kommer til at deltage i de to sidste afdelinger af DM'et, da Teamvwrally står foran en vigtig udvidelse med endnu en racerkører.

– Der er nemlig en lille Larsen junior, der har meldt forventet ankomst her i august, og det er trods alt vigtigere end motorsport, skriver teamet i pressemeddelelsen.

Mekaniker fik debut

Mathias Steinlein og Tobias Larsen var ikke de eneste fra Teamvwrally, der kørte i weekenden. Oliver Jensen havde lagt mekanikerhandskerne på hylden for en dag og deltog i et folkeraceløb, som blev afviklet ved samme arrangement.

Oliver Jensen lagde godt ud i sin nybyggede Bora, og han tog en heatsejr i første runde, og de næste to runder blev til tredjepladser og en plads i B-finalen.

Der blev givet gas i B-finalen, men det var et stærkt felt, han var oppe imod, og Oliver endte på en fjerdeplads og en samlet niendeplads i folkeraceløbet.

Nu ser Teamvwrally frem til familieforøgelsen hos familien Larsen, og så gøres der ellers klar til den årlige folkeracelandskamp, som køres på Nisseringen i den første weekend i september, hvor Torben Larsen, Christina Steinlein, Mathias Steinlein og Oliver Jensen skal deltage. Og så arbejdes der hårdt på at få styr på alt til den store begivenhed den 17. september, hvor der afvikles DM i folkerace på Bornholm.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?