Millionsatsning giver pote

Millionsatsning giver pote
Philip Fagralid er en professionel træner, som er blevet ansat for en treårig periode af DGI Bornholms badmintonudvalg, som i alt har samlet mere end en million kroner ind til projektet fra sponsorer. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 2. MAR 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. MAR 2023 • 15:30

Ansættelsen af en professionel træner og en lang række andre initiativer har fået flere unge bornholmere til at spille badminton.

Der sker rigtig meget på den bornholmske badmintonfront netop nu.

Flere klubber oplever tilgang af spillere, ikke mindst på ungdomssiden. Dette viser sig også i et øget antal tilmeldinger til de badmintonstævner, der arrangeres i DGI Badminton Bornholm regi. Et eksempel er årets bornholmsmesterskaber, hvor der var flere deltagerne, end der har været de sidste mange år.

Den positive tendens er resultatet af en række tiltag, udvalget i DGI Badminton Bornholm har sat i søen. Blandt andet har ansættelsen af den professionelle badmintontræner Philip Fagralid givet mulighed for en masse aktiviteter, der er med til at fremme badmintonsporten på øen.

Professionel træner har haft travlt

Philip Fagralid har besøgt de fleste af øens skoler det seneste halve år, hvor han har introduceret 3.-5. klasserne for spillet med fjerbolden, og over to dage i november mødtes syv af øens skoler til badmintontræf. Her var formålet at blive dus med badminton gennem leg og øvelser.

Derudover har han også sørget for, at eleverne på Campus Bornholm har stiftet stiftet bekendtskab med badmintonsporten. Dette er gjort i i håbet om, at nogle af dem, der har spillet tidligere, men er stoppet, vender tilbage til sporten, ligesom det også er et mål at inspirere potentielle kommende seniorspillere.

Ude i klubberne er de frivillige trænere og ledere klar til at modtage de nye spillere og give dem gode oplevelser med badmintonsporten.

Til de spillere, der har spillet i flere år, eller bare gerne vil spille endnu mere badminton end egen klub tilbyder, inviterer Philip Fagralid til fællestræning på tværs af klubberne hver anden søndag. Disse træninger har både klubber og spillere taget positivt imod, og det vrimler med unge badmintonspillere med mod på mere.

Over en million kroner fra sponsorer

Ansættelsen af Philip Fagralid og de mange tiltag har kunnet lade sig gøre med hjælp fra mange velvillige sponsorer, der støtter op om badminton på Bornholm.

I alt har sponsorer doneret over en million kroner til ansættelsen af den professionelle træner for en treårig periode.

– Fra udvalget i DGI Badminton Bornholm skal lyde en stor tak for dette, fortæller Helle Mogensen fra DGI Bornholms badmintonudvalg i en pressemeddelelse.

Man kan følge bornholmsk badminton på facebook og få meget mere at vide om alt det, der foregår ude i klubberne lige nu.

Det går rigtig godt med at få børn og unge til at dyrke badminton. Privatfoto