Mathias må nøjes med VM-bronze

Mathias må nøjes med VM-bronze
Allingeboen Mathias Christiansen må ligesom i 2018 og 2020 nøjes med bronze til hold-VM for herrer. Arkivfoto: Ole Mik
14. MAJ 2022 • 17:22
Jesper Gynther
Journalist
Af:
Ritzau/Jesper Gynther

Danmark med bornholmske Mathias Christiansen på holdet tabte fredag sin semifinale ved Thomas Cup, der er hold-VM for badmintonherrer. Indien slog Danmark 3-2.

25-årige Rasmus Gemke tabte den afgørende femte kamp med 21-13, 9-21, 12-21 til H.S. Prannoy.

Forinden havde Viktor Axelsen bragt Danmark foran, mens doublen Kim Astrup/Mathias Christiansen samt Anders Antonsen tabte deres kampe i tre sæt.

Anders Skaarup og Frederik Søgaard udlignede til 2-2, men i sidste opgør kunne Rasmus Gemke, der er 13'er på verdensranglisten, ikke gøre arbejdet færdig mod H.S. Prannoy, der nummer 23 i verden.

Danmark får ligesom i 2018 og 2020 bronze. Kun én gang har Danmark trods ti finalepladser vundet Thomas Cup. Det var i 2016 med Mathias Christiansen på holdet.

Forrygende bornholmsk fight

Kim Astrup og Mathias Christiansen leverede ellers en forrygende fight og tre tætte sæt mod Indiens bedste double, Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty.

Inderne vandt første sæt 21-18 efter et comeback, mens Astrup og Christiansen i andet sæt overlevede flere matchbolde og vandt 23-21 i en nervepirrede afgørelse.

Den danske duo startede også tredje sæt bedst og var foran 10-6, inden verdens ottende bedste herredouble tog kontrollen og skarpt styrede sejren hjem med 22-20 trods en dansk 20-20-udligning.

Nerverne spillede ind i tredje sæt, erkender Mathias Christiansen.

– De havde svært ved at lukke kampen i andet sæt. Vi fik momentum, men havde så selv svært ved at eksekvere, siger en slagen Christiansen.

Havde håbet på mere

Nederlaget til Indien betyder, at danskerne må rejse hjem fra Thailand med bronze, men de havde sat næsen op efter mere efter præstationerne i løbet af ugen.

Det siger badmintonlandstræner Jakob Høi efter fredagens nederlag i turneringen, der officielt hedder Thomas Cup.

– Vi skal nok stå og smile på søndag på podiet, men i løbet af sådan en uge kan vi ikke lade være med at begynde at drømme. Jeg tror ikke kun, det er mig. Jeg tror, det gælder os alle sammen.

– Den magi, der er over at vinde de store finaler, har vi misset. Man står ikke bare i en ny semifinale. Den skal man også kæmpe sig til og gøre sig fortjent til. Vi har misset muligheden, og det kommer til at fylde noget tid endnu, siger han.

Svær vind

Landstræneren peger særligt på danskernes evne til at tackle den sværere medvindsside som en årsag til nederlaget.

– Jeg synes, at Anders Antonsen havde muligheder. Han fik en rigtig dårlig start på medvindssiden og spillede lidt idéforladt. Han havde det svært derinde, og det fik han aldrig hentet, selv om han i momenter viste sig.

– Det var lidt det samme i Gemkes kamp. Der er bare en kæmpe forskel på, hvilken side man er på, og der synes jeg, vores modstandere har tacklet det bedre, siger Jakob Høi.