Mathias hjalp Danmark til sejr
Mathias Christiansen vandt sin dobbeltkamp ved Thomas Cup sammen med Frederik Søgaard. Arkivfoto: Ole Mik

BADMINTON | AARHUS
12. OKT 2021 • 08:47
Af: /ritzau/

Mathias hjalp Danmark til sejr

Med en sejr i femte kamp sikrede Hans-Kristian Vittinghus Danmark en sejr over Tyskland og kvartfinalebillet.

Danmarks herrelandshold i badminton måtte slide hårdt for en sejr over Tyskland mandag aften i Aarhus.

Det lykkedes til sidst danskerne at slå Tyskland 3-2 i gruppekampen, og dermed blev danskerne klar til kvartfinalen i Thomas Cup, som er VM for hold.

Sidste sejr stod 35-årige Hans-Kristian Vittinghus bag. Han slog Matthias Kicklitz sikkert i to sæt, og det viser bredden på holdet, mener landstræner Kenneth Jonassen.

– Før vi gik i gang og så holdopstillingen, var jeg godt klar over, der var nogle, vi storfavoritter i, og der var andre, hvis modstandere virkelig kunne byde dem op til dans.

– Det blev også nøjagtig lige så svært i de to kampe. Men jeg hæfter mig også ved, at de tre kampe, vi vinder, dem vinder vi ret så sikkert og overlegent. Det viser vores fantastiske bredde, siger han til badminton.dk.

Før Vittingshus' afgørende sejr havde Viktor Axelsen vundet sin singlekamp overlegent, men Anders Skaarup Rasmusen og Kim Astrup tabte herredoublen til Mark Lamsfuss og Marvin Seidel.

Herefter fulgte et nederlag til Rasmus Gemke og en sejr til makkerparret Frederik Søgaard og Mathias Christiansen.

Vittingshus er stolt over at spille en afgørende rolle.

– Det føles rigtig dejligt og rart. Jeg glad og stolt over, jeg leverer på det niveau, som jeg gør. Det er ikke en nem situation at stå i. I en Thomas Cup-kamp ved 2-2. Jeg må bare sige, at ranglisteplacering går ud af spil, når man går ind til den afgørende kamp.

– Det handler om, hvem der kan holde sammen på det, og hvem der kan holde hovedet koldt. Det synes jeg faktisk, jeg var vanvittig god til. Det er mit OL at stå her, siger Vittinghus.

Selv om danskerne er klar til kvartfinalen, skal de først møde Sydkorea onsdag i sidste gruppekamp. Vinderen slutter på førstepladsen i gruppen.Flere nyheder