Masser af topplaceringer til kuskene fra Bornholm

Masser af topplaceringer til kuskene fra Bornholm
Aicha Louise Nørregaard sørgede for de to bornholmske sejre i Skive. Foto: Mari Lena Nørregaard
NOTITS | ABONNENT | 10. DEC 2023 • 14:20
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
10. DEC 2023 • 14:20

To førstepladser og fire andenpladser til de bornholmske deltagere i Julefræset på Skive Travbane

Det blev til to sejre og fire lige så flotte andenpladser, da alt hvad der kan krybe og gå af bornholmske ponytravkuske lørdag stillede op i sæsonens sidste store arrangement i Danmark, det årlige Julefræs med ikke færre end 14 løb på programmet. Julefræset foregik i år på travbanen i Skive.

De to sejre blev begge kørt i hus af den nykårede landschampion for ungdomskuske (16-15 år), Aicha Louise Nørregaard og hendes formstærke pony Eruss.

Den første sejr kom i 1. løb, hvor Eruss med et tillæg på 300 meter løb først i mål i tiden 2.17,5. Isilon Alassë med et tillæg på 580 meter galopperede for Nathalie Knebelau og måtte nøjes med syvendepladsen.

Aicha Louise Nørregaard og Eruss sluttede dagen i samme veloplagte stil, da de vandt 14. løb i rekordtiden 2.12,0. Isilon Alassë havde igen fået galopskoene på og sluttede sidst med et tillæg på 260 meter.

I 4. løb kørte Mathea Jönsson ind på en andenplads med Østruplunds Jason, halvandet sekund efter vinderen. I samme løb blev Tilde Mundus Nielsen nummer fem med Donna Alara og Laura Kofod Bager nummer otte med Jacki.

Tabea Anne Munk og ponyen Kamas Notra Dame stod for den næste andenplads i 6. løb – ét sekund efter vinderen, mens Natasja Lisa Folkmann-Staack i samme løb sluttede på en 10.-plads med Snygg Viking.

Mathea Jönsson og Østruplunds Jason gentog andenpladsen i 10. løb, der blev vundet af en montérytter. Jacki/Laura Kofod Bager, Donna Alara/Tilde Mundus Nielsen og Dolce/Oliva Marie Munk sluttede alle i den tunge ende af feltet på 13 deltagere.

Den sidste bornholmske andenplads blev trods en galop og et tillæg på 60 meter kørt hjem i 12. løb af Tabea Anne Munk og Kamas Notra Dame. På syvendepladsen sad Natasja Lisa Folkmann-Staack op bag Snygg Viking.

I 7. løb blev det til en tredjeplads for Akleia/Nathalie Knebelau, der også fik en fjerdeplads i 13. løb.

Frederik Mundus Nielsen og Hjortagers Trisse kunne rejse hjem med en femte- og en sjetteplads, og to sjettepladser blev det også til for Cumulus/Natasja Lisa Folkmann-Staack i 5. og i 11. løb.

Blis/Emmalee Andersson blev henvist til prøveløb efter at have opnået en 10.-plads i 3. løb – langt efter de foranliggende heste.