Lokal kollega er vild med guldtræneren: 'Nikolaj Jacobsen er gud'

Lokal kollega er vild med guldtræneren: 'Nikolaj Jacobsen er gud'
Michael Mortensen fra Viking Rønne Håndbold suger til sig, når Danmark spiller og landstræner Nikolaj Jacobsen taler. Foto: Jesper Gynther
NYHED | HÅNDBOLD | ABONNENT | 30. JAN 2023 • 07:57
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | HÅNDBOLD | ABONNENT
30. JAN 2023 • 07:57

Landstræner Nikolaj Jacobsen er megainspirerende, mener Michael Mortensen, som træner Viking Rønne Håndbolds bedste herrehold.


Enestående. Det er det ord, Michael Mortensen bruger til at beskrive det faktum, at Danmarks herrelandshold i håndbold søndag vandt VM for tredje gang i træk.

– Det er enestående for dansk håndbold, og det viser bare, at dansk håndbold producerer en masse gode, unge spillere. Det er fantastisk som håndboldnørd at sidde og se på, siger træneren for Viking Rønne Håndbolds herrehold i Kvalifikationsrækken. 

Selvom spillet foregår på et andet niveau, når landsholdet løber på banen, end når Michael Mortensens spillere indtager Rønne Idrætshal, er der meget, den bornholmske træner kan bruge.

– Der er selve spillets facetter, og der er måden, tingene bliver gjort på. Det kan man sagtens tage med ned på vores niveau. For uanset om det er et fransk kryds eller en barca, som de kører, så kører vi det også nede hos os. Selvfølgelig på et andet niveau og måske ikke med så mange muligheder, som de har. Den dybe tallerken er opfundet oppefra, og den tager vi hele vejen ned, siger han.

Ligesom landstræner Nikolaj Jacobsen lægger Michael Mortensen stor vægt på sammenholdet.

– Hos os er omklædningsrummet også rigtig vigtigt at have med, for har man omklædningsrummet med, så mener jeg, at det giver succes ude på banen, og det må man sige, at det gør det også, når man kommer helt op, siger han.

Som træner er der også inspiration at hente hos kollegaen, som aldrig har tabt en VM-kamp i spidsen for de danske håndboldherrer.

– Nikolaj Jacobsen er gud, som jeg siger derhjemme, og de griner af mig. Han er megainspirerende, både at se på under kampe og høre på før og efter. Jeg suger meget til mig, når han åbner munden, siger Michael Mortensen.