Løbsarrangør: Fællesskaberne er stadig udfordret

Løbsarrangør: Fællesskaberne er stadig udfordret
Færre løbere end normalt stod i 2021 klar, når Claus Clausen, i neongrøn t-shirt, skulle sætte etaperne i gang. Heller ikke i år når antallet af løbere op på niveauet inden corona. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 23. JUL 2022 • 10:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
23. JUL 2022 • 10:30

Viking Atletik forventer omkring 1.000 færre deltagere til Etape Bornholm end i de gode år før coronapandemien. Formand Claus Clausen satser på mange tilmeldinger i sidste øjeblik.

Interessen for at deltage i Etape Bornholm, der begynder på mandag, når ikke tidligere tiders højder.

Cirka 1.250 løbere er tilmeldt det fulde program med fem etaper, mens det samlede deltagerantal, når man medregner tilmeldte, der kun skal ud på en af etaperne, ventes at ende på omkring 1.700.

– Det er tusind færre sammenlignet med 2019 og tidligere år, siger Claus Clausen, formand for løbsarrangør Viking Atletik.

Også sidste år før løbsstarten var meldingen fra arrangørerne, at 1.000 færre havde meldt sig til end normalt. Claus Clausen opfatter ikke den lavere tilslutning som et udtryk for, at interessen for motionsløb har taget et dyk.

Hvad regner du som årsagen?

– Årsagen er corona. Folkemødet gik tilbage, Sildefesten gik tilbage, og festivaler er gået tilbage. Der er ikke nær så mange, der kommer til events, som der var før, siger han.

Han fortæller, at Etape Bornholm havde kurs mod en deltagerrekord i 2020, indtil pandemien forhindrede en normal afvikling af etapeløbet, der kommer rundt i alle Bornholms fem forhenværende kommuner. Coronaårene har både gjort folk mere forsigtige med at samles i store grupper, ligesom frygten for aflysninger har spillet ind, vurderer Claus Clausen.

– Man har fået tudet ørerne fulde af, at man skal holde afstand. Der er stadig nogen, der tænker, at det skal være på den måde. Udfordringen har været at komme ud og dyrke fællesskaberne. Jeg ser Tour de France i Danmark, hvor mange mennesker har stillet sig ud på gader og veje sammen, som noget, der kan sætte gang i fællesskaberne igen.

Claus Clausen er optimist, hvad angår fremtiden for Etape Bornholm og andre større motionsevents.

– Jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at ske i de kommende år. Jeg er sikker på, vi nok skal komme tilbage, men spørgsmålet er stigningsgraden, og hvor mange år det tager.

Claus Clausen forventer, at Viking Atletik i løbet af weekenden vil modtage flere tilmeldinger i sidste øjeblik. Det har været erfaringen fra andre bornholmske løb de seneste måneder. Med en sen tilmelding vil det koste omkring 900 kroner at deltage. Atletikformanden mener ikke, at de seneste måneders stigende priser har haft afgørende betydning.

– Hvis man vil deltage sig i etapen, beslutter man sig typisk i oktober-december, og det var før, denne krise startede, siger Claus Clausen.