Løb eller hep til Royal Run i dag

Løb eller hep til Royal Run i dag
Kronprins Frederik til Royal Run på Plejecentret Snorrebakken tilbage i 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
LØB | RØNNE | 12. SEP 2021 • 08:28
Af:
/ritzau/
LØB | RØNNE
12. SEP 2021 • 08:28

Royal Run er tilbage efter corona med 79.000 deltagere. På Bornholm kommer der dog ingen kongelige løbere over målstregen i år.

Søndag snører flere tusinde danskere løbeskoene i forbindelse med Royal Run.

Næsten 79.000 ventes at deltage i løbet, der finder sted på tværs af landet og med deltagelse af den kongelige familie.

Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary løber med. Kronprinsessen løber med i Aalborg, mens kronprinsen løber med i Sønderborg, Odense og København. Bornholm er det femte sted i landet, hvor løbet afholdes.

I København vil kronprinsen som et særligt indslag løbe en æresrunde sammen med de netop hjemvendte atleter fra De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege.

Blandt deltagerne i æresrunden er blandt andre skeetskytten Jesper Hansen, der vandt sølv i Tokyo, Frederic Vystavel og Joachim Sutton, der roede sig til bronze, flere atleter fra landsholdet i kørestolsrugby og Daniel Wagner, der vandt bronze i længdespring.

– Kom ud og oplev den helt fantastiske Royal Run-stemning og hep på kronprinsen, kronprinsessen, OL-atleterne og ikke mindst de næsten 79.000 deltagere. Vi tør godt garantere, at det går lige i blodet, skriver Royal Run Danmark på sin Facebook-side.

Det er tredje år, at der bliver afholdt Royal Run, som har kronprinsen som sit omdrejningspunkt.

Efter at løbet blev afholdt i 2018 og 2019, skulle det også have fundet sted i 2020. Men på grund af corona kunne løbet ikke afholdes sidste år.

Det er muligt enten at gå eller løbe på distancerne "one mile" (1,6 kilometer), fem kilometer og ti kilometer.

Foreløbigt er 2019 det år, hvor flest har deltaget i løbet. Her var over 82.000 tilmeldt løbet, mens næsten 71.000 var tilmeldt i startåret 2018.