Lettelse i Nexø: 'Resultatet var jo i den grad et must-win for os'

Lettelse i Nexø: 'Resultatet var jo i den grad et must-win for os'
36-årige Claudi Espersen gjorde comeback, da NB Bornholm lørdag fik en vigtig sejr over Frem. Arkivfoto: Ole Mik
NOTITS | ABONNENT | 18. SEP 2022 • 17:50
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. SEP 2022 • 17:50

I sjette forsøg lykkedes det for NB Bornholm at vinde en fodboldkamp i Københavnsserien, da Frem blev besejret lørdag eftermiddag. Mindre godt gik det for Hasle, som led et stort nederlag på udebane.

Der var meget på spil, da NB Bornholm lørdag tog imod Frem på Nexø Stadion.

Nexøboerne lå før runden under stregen og havde endnu ikke vundet en eneste kamp i sæsonen.

Derfor glæder det cheftræner Thomas Jørgensen, at det lykkedes at vinde kampen 2-0 på mål af Rasmus Krisensen efter 43 minutter og Morten Sonne efter 65 minutter.

– Resultatet var jo i den grad et must-win for os for ligesom at have et begrundet håb om at komme op i den øverste halvdel. Havde vi tabt der, så kunne det have blevet vanskeligt ligesom at blive ved med at tro på det, så på den måde var det megavigtigt, at vi vandt, siger Thomas Jørgensen, som især glæder sig over, at det lykkedes at holde nullet for første gang i sæsonen.

Det er nemlig især defensiven, som har svigtet i sæsonstarten, mens der offensivt har været fint med spil og chancer.

– Vi har været tynget af vores forsvarsspil, hvor vores indstilling ikke har været 100 procent i orden i det defensive spil. Men mod Frem forsvarede vi ordentligt og hjalp til i det defensive hele vejen rundt, og det var megavigtigt, for jeg synes, at vores modstandere har fået lidt for lette mål i de kampe, vi har spillet, siger NB-træneren.

Claudi Espersen gjorde comeback

Opgøret vil også blive husket for, at Claudi Espersen gjorde comeback på holdet. Den 36-årige klublegende blev skiftet ind efter 70 minutter og indtog positionen som offensiv midtbanespiller. Det er dog usikkert, hvor meget den erfarne spiller kommer til at blive brugt resten af efteråret.

– Jeg tænkte, at jeg har en masse unge spillere, som har trænet fantastisk, og som har fået chancen, og de skal måske have lidt ro og komme ned og spille en kamp eller to på andetholdet, og så komme med igen. Og så kunne det være fint at sætte en ind som Claudi, der absolut ved, hvad det handler om, siger Thomas Jørgensen, der også glædede sig over, at Frederik Madsen og Mathias Lund var tilbage på holdet efter skadespauser.

NB har nu seks point efter seks kampe og ligger på ottendepladsen i rækken, som i alt tæller 14 hold.

Bundproppen var bedre end Hasle

Hasles hold i Københavnsserien har også været i aktion i weekenden. Hasleboerne skulle en tur til Skovshoved for at møde rækkens bundprop, men det skulle hurtigt vise sig at blive en svær opgave.

Hasle blev sat under et stort pres, og efter en halv time kunne bornholmerne ikke holde stand længere, da Simon Bræmer gjorde det til 1-0. Efter pausen scorede Skovshoveds Seejou King og Martin Bisgaard til 2-0 og 3-0, som også blev slutresultatet, og dermed måtte Hasle-spillerne drage hjem til Bornholm med et nederlag i bagagen.

– De havde bare et niveau, der var langt højere end vores, og som kampen forløber, så skal vi egentlig være glade for, at vi kun taber 3-0, siger Hasles cheftræner, Mathias Jensen.

Selvom Skovshoved blot havde hentet et enkelt point i sæsonen før runden, så var Mathias Jensen ikke overrasket over, at de var så gode.

– Nej, overhovedet ikke. Jeg havde set nogle af deres kampe på video, hvor de er meget spilstyrende, men de taber alligevel, fordi de ikke kan få puttet bolden ind, så jeg var godt klar over, at det var et godt hold, vi skulle møde.

– Vi blev også meget hurtigt enige om efter kampen, at det var med længder det bedste hold, vi har mødt i år i Københavnsserien. Så vi er meget afklarede med det. Vi mødte bare et bedre hold, og nogle gange er der bare ikke noget at stille op, når man gør det, siger han.

Har lavet aftale med busselskab

Det var anden gang i sæsonen, at Hasle skulle spille en udekamp ovre, og det er noget, som spillerne har skullet vænne sig til. Men faktisk er det en fordel, at spillerne ikke har prøvet den lange tur før, mener Mathias Jensen.

– Haslespillerne har jo aldrig prøvet det før, hverken på ungdom- eller seniorsiden, så for dem er det jo helt nyt. Så de er ikke blevet mæt af det. Det kan man måske blive efter et par år, så det er ikke noget problem for dem lige til at starte med, siger han og afslører, at rejsen er blevet gjort en del nemmere, da klubben har lavet en aftale med et busselskab, som henter holdet i Hasle og kører direkte til stadion.

– Det er rigtig vigtigt, for så skal vi ikke ud med vandflasker og tasker flere gange. Det er meget nemt, den måde vi gør det på, så jeg tror ikke, det er et problem for spillerne, siger cheftræneren.

Nederlaget betyder, at Hasle fortsat har fem point efter seks kampe og nu ligger på 12. pladsen og dermed under nedrykningsstregen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning