Kom og hep i aften: Over 300 løbere forsvarer firmaets ære
Til firmastafetten kan man løbe i tre klasser: herreklassen, dameklassen og mixklassen. Ruten er præcis tre kilometer lang, og underlaget er fortove, cykelstier, kunststof og græs. Ruten er helt flad og meget hurtig. Løbet afsluttes altid på Rønne Stadion Nord, hvor der plejer at være mange tilskuere, som følger med. Arkivfoto: Berit Hvassum

LØB | RØNNE | GRATIS
2. SEP 2021 • 15:01
Jesper Gynther
Journalist

Kom og hep i aften: Over 300 løbere forsvarer firmaets ære

– Det er skønt at komme i gang igen.

Claus Clausen fra Viking Atletik er en glad mand, for torsdag aften bliver firmastafetten afviklet igen efter at have holdt pause i 2020 på grund af coronarestriktionerne.

– Jeg tror, det var det eneste løb, som vi ikke lavede nødudgave på sidste år, for man kan ikke lave nødudgaver af firmastafetten, for det er sammenholdet, og at der er mange mennesker samlet på et lille område, der er det centrale i det, siger Claus Clausen.

– Det er jo ikke løbet i sig selv, der er spændende. Det er alt det, der foregår omkring løbet, der er spændende, siger Claus Clausen, som kan fortælle, at der i 2021-udgaven af løbet er over 100 hold tilmeldte og dermed omkring 300 løbere.

Når vi laver vores normale markedsføring, kommer deltagerne også tilbage, det er jeg ikke ét sekund i tvivl om

Claus Clausen, formand, Viking Atletik

Det er noget færre, end der plejer at være, men det tager Viking Atletik-formanden ikke så tungt. Han peger på, at man har valgt ikke at markedsføre løbet i år for at undgå, at der kom over 500 deltagere, for så skulle man have tjekket coronapas og mange andre ting.

– Så for at undgå det, har jeg bare tænkt, at hvis vi ikke markedsfører det, så holder vi os nok nede under 500, siger han.

– Og jeg synes stadig, at 100 hold er helt fantastisk mange.

– Og når vi laver vores normale markedsføring, kommer deltagerne også tilbage, det er jeg ikke ét sekund i tvivl om, siger han og indskyder at løbet til næste år vil blive afviklet i juni, som er det tidspunkt på året, hvor det normalt bliver holdt.

Forventer overskud

Selvom der torsdag aften vil være færre deltagere end normalt, forventer Claus Clausen, at årets løb kommer til at give et overskud, og ellers glæder han sig bare til næste år, hvor forhåbningen altså er, at der vil være mange flere tilmeldte, når man først har lavet noget markedsføring på løbet.

– Udgifterne er stort set de samme, uanset hvor mange deltagere der er. Så jo flere deltagere der kommer, jo flere penge er der til at lave idrætsarbejde i klubben, og jo flere unge kan vi sende over til stævner, og jo mere materiale kan vi købe til træningen og så videre, siger han.

Firmastafetten betyder i øvrigt meget for Viking Atletik, fortæller han, da det er en mulighed for at få nogle mennesker i tale, som vi ikke snakker med til daglig.

– Det er jo en masse mennesker, der kommer ud og får en god oplevelse med løb, og så kan de se, hvad vi har at byde på, og så kan man håbe på, at de måske får lyst til at deltage i nogle af de andre events, vi laver. Men det primære er jo, at man skal lave noget, hvor det er en god og hyggelig aften for alle, siger han.

Se billederne

Sved, jubel og hurtige ben. Se de bedste øjeblikke fra firmastafetten i aften her på tidende.dkFlere nyheder