Klubber tilbyder introdage for familier og kronisk syge: 'Golf er en sport, hvor alle kan være med'
Man behøver ikke have et perfekt helbred for at kunne have en god oplevelse ved at spille golf, mener de lokale golfklubber, som vil forsøge at tiltrække personer, der har en kronisk sygdom som eksempelvis diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt, lungesygdomme eller kræft. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
25. MAR 2021 • 16:11
Af: Jesper Gynther

Klubber tilbyder introdage for familier og kronisk syge: 'Golf er en sport, hvor alle kan være med'

GOLF

Lysere tider og mildere vejr gør, at græsset på golfbanerne i øjeblikket kommer i vækst igen efter en kold og våd vinter. For enhver golfspiller er det tegn til at komme i gang med sæsonen, og som altid er man inden for golfsporten interesseret i at få flere til at dyrke sporten.

Op til den nye sæson er det blandt andet familier, som de lokale golfklubber vil forsøge at tiltrække. Dem er der nemlig ikke mange af på de bornholmske golfbaner, og det har eksempelvis træneren ved Rø Golfbaner, Gary Hindshaw, ved flere lejligheder undret sig højlydt over. Han mener nemlig, at golf er en oplagt familieaktivitet, hvis det bliver grebet rigtigt an, for sporten er noget, man kan være fælles om på flere niveauer og med forskellig iver.

– Golf er en sport, hvor alle kan være med, så kom og brug noget kvalitetstid sammen med jeres børn på golfbanen. Det er spil og hygge for hele familien i den friske luft, siger Gary Hindshaw, som har planlagt at lave en introdag for familier, som kan komme til Nordbornholms Golfklub og prøve kræfter med sporten, og hvor alt udstyr stilles gratis til rådighed.

Introdagen kommer til at foregå lørdag den 3. april fra klokken 10, og grundet coronarestriktioner skal man forinden tilmelde sig arrangementet ved at sende en mail til klubben.

Sygdom er ikke en forhindring

En anden mulig ny medlemsgruppe i golfklubberne kan meget vel blive personer med en kronisk sygdom. Indtil videre har der været meget få af disse personer, der svinger golfkøllerne, men det vil Bornholms Golf Klub, Nexø Golf Klub og Nordbornholms Golfklub nu lave om på.

Golfklubberne har nemlig lavet et fælles projekt, hvor de vil invitere personer med eksempelvis diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt, lungesygdomme eller kræft til at spille golf.

– Det er oplagt, at vi golfklubber går sammen om at gøre noget ekstra for at invitere personer med for eksempel en kronisk sygdom med ud at prøve sporten. For en golfklub er et rart sted at være, og når først man har oplevet fællesskabet ude på banen, så er det noget, der bider sig fast. Golf er nemlig ekstremt vanedannende, siger Ruth Gjerding, der er formand for begynderudvalget i Nordbornholms Golfklub.

Introdag med fokus på hygge

De tre golfklubber holder alle en introduktionsdag for personer med en kronisk sygdom lørdag den 17. april klokken 10, og man vælger selv i hvilken golfklub, man vil deltage.

Hvis man efterfølgende har lyst til mere, kan man tilmelde sig et gratis og uforpligtende begynderforløb. Fælles for disse forløb er, at de foregår i et tempo og på et niveau, hvor alle kan være med. Udstyr kan man låne gratis, og hvis man har lyst til at starte sammen med sin mand/kone/kæreste/ven, er denne også hjertelig velkommen.

For selvom tiltaget egentlig er målrettet personer, der lider af en sygdom, kommer fokus ikke til at være på sygdom. Det vil derimod være på, at man får en masse hyggelige stunder med andre ude på banen.

– Meningen med forløbet er ikke, at man skal blive den nye Thomas Bjørn. Golf er nemlig meget mere end at få den hvide kugle i hul. Det er en masse hyggelige stunder og naturoplever sammen med andre, siger Ruth Gjerding, der oplyser, at klubberne vil gøre sit for at mindske risiko for smitteudbrud af covid-19 ved til introdagen at have rigeligt håndsprit til rådighed for deltagerne, som også vil blive delt ind på mindre hold, der lever op til de gældende restriktioner.
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder