Klubber klædt på til MiniTon

Klubber klædt på til MiniTon
MiniTon henvender sig til børn i alderen 5-9 år. Foto: DGI Badminton Bornholm
NOTITS | 4. OKT 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
4. OKT 2023 • 15:30

MiniTon er et mix af badminton og motorisk leg for de alleryngste. Lørdag stod den på kursus for tre af øens klubber. DGI Badminton Bornholm håber, at flere følger med, fremgår det af en pressemeddelelse.

Tre ud af otte ungdomsafdelinger havde sendt i alt seks deltagere til sæsonens første MiniTon-kursus i Bornholms Idræts- & Kulturcenter i Allinge. De deltagende klubber var: Nexø, ASG og Knudsker. Kurset blev arrangeret af instruktører fra DGI Bornholm og lokaludvalget Badminton Bornholm ved Kasper Fruergaard Nissen og Philip Brunke Fagralid.

MiniTon henvender sig til børn i alderen 5-9 år. Det er badmintonsportens pendant til eksempelvis Forældre-barn gymnastik. Det kræver ikke særlig badmintonerfaring hverken at være træner eller deltager på Miniton, da træningen bygger på værdierne glæde, fællesskab, oplevelser og udvikling igennem genkendelige lege og bevægelser.

Formålet med kurset er at klæde kursisterne på med et ”need to know” viden i forhold til at gennemføre et træningsforløb. Instruktørerne ønsker at tydeliggøre, at alle, der har modet og selvtilliden til det, kan være træner, og med et par simple redskaber i baghånden træde ind på banen og varetage en MiniTon træning.

Værdierne glæde, fællesskab, oplevelser og udvikling går igen igennem en hel MiniTon sæson. Udover at præge træningen, har hver værdi har sit eget armbånd og sin egen farve, som man kender fra bælterne i kampsport. Undervejs tilkæmper børnene sig et farvet armbånd, som bevis på, at man har udviklet sig eller opført sig på en særlig måde. Man kan opnå det ved eksempelvis at deltage aktivt, være en god kammerat, lære baghåndsserven eller noget helt tredje.

I Nexø og ASG er MiniTon allerede en stor succes, og i Knudsker er der i år blevet taget gode store skridt henimod at skabe gode rammer for øens mindste spillere. Ønsker man at MiniTon skal være en del af ens lokaltilbud, og sidder man med lidt erfaring som pædagog, børnepasser, skolelærer eller er man bare interesseret i at træne, kan man selv uden badmintonerfaring få besøg af MiniTon-teamet og grundig vejledning hele vejen fra rekruttering i spillere til igangsætning af træningen. Hvis en klub ønsker at tilbyde MiniTon, hjælper DGI Bornholm med at uddanne trænere.

For mere info kontakt meget gerne Kasper Fruergaard Nissen fra DGI Bornholm.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Mandagens anbefaling er nem. Efter kl. 06 er prisen stabil resten af dagen på omkring 2,50 kr./kWh alt inkl., hvis du altså lige springer kogespidsen (17-21) over. Læg mærke til, at kogespidsen langsomt nærmer sig 4,00 kr./kWh. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.15.

Bornholms energi og forsyning