Klubber afviser samarbejde med kommerciel aktør: 'Vi vil bygge vores egne baner'

Klubber afviser samarbejde med kommerciel aktør: 'Vi vil bygge vores egne baner'
De første padelbaner er allerede taget i brug og flere er på vej. Men skal det være foreninger eller kommercielle aktører, der skal stå bag dem? Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 16. JUN 2021 • 19:25
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
16. JUN 2021 • 19:25

PADEL

På græsplænen mellem Rønne Svømmehal og Rønne Tennisklub er der i foråret blevet opført to padelbaner af Match Padel Bornholm. Firmaet er øjeblikket også i gang med at opføre baner ved Gudhjem, og planen er, at der skal bygges endnu flere rundt om på øen.

Men er det nu en god ide, at en kommerciel aktør laver idrætsfaciliteter frem for idrætsforeningerne? Det ville Lars Christiansen fra ASG gerne høre, hvad folk tænkte om, da DGI Bornholm holdt årsmøde tirsdag aften på Hotel Griffen.

– Jeg synes godt, man kan diskutere, om det lever op til vores mål i foreningerne om fællesskab i idrætslivet, sagde Lars Christiansen.

Interessant diskussion

Med til årsmødet var blandt andre Erik Lund Hansen (S), der er formand for job-, udviklings- og fritidsudvalget i Bornholms Regionskommune. Han bød diskussionen velkommen uden dog selv at tilkendegive sin holdning til emnet.

– Det er en interessant diskussion, også fordi det ikke kun er padel, men også inden for løb og fitness, hvor kommercielle aktører er til stede her på øen, lød det fra Erik Lund Hansen.

Direktøren for Bornholms Idrætsområder, Carsten Clemmensen, var også til stede, og han fortalte, at han ikke så noget galt i, at der er kommercielle aktører i idrætslivet på Bornholm.

– Mads (Larsen, indehaver af Match Padel Bornholm, red.) er i tæt samarbejde med tennisklubberne, og idrætsanlæggene er til gavn for rigtig mange. Man skal ikke være bange for at tage dialogen, fordi det er kommercielt. Vær åben over for, at det kan bringe noget godt til Bornholm, fortalte Carsten Clemmensen.

Klubber: Vi bygger selv

Ikke alle var dog lige så begejstrede. Hverken Hasle IF eller ASG ønsker at samarbejde med Match Padel Bornholm, blev der fortalt. I stedet ønsker klubberne selv at bygge padelbaner.

– Hasle har været i kontakt med Mads, men Hasle vil gøre det selv og lægge de penge i det, det kræver. Vi håber at have banen klar til næste år, fortalte Hasle IF's formand, HC Pedersen, der derfor vil gå i gang med at søge fonde for at finde finansieringen til byggeriet.

– Samme holdning er der i ASG. Vi laver vores egne baner, fortalte Lars Christiansen, der desuden ser en prisfordel for klubbens medlemmer, når ASG selv bygger banen med henvisning til, at årskontingentet i klubben er 800 kroner, mens det koster flere hundrede kroner pr. time at leje banerne hos Match Padel Bornholm.

DGI: Bedst i klubregi

DGI Bornholms formand Ole Dreyer udtalte sig ikke om emnet på selve mødet, men har efterfølgende fortalt til Bornholms Tidende, at han helst ser, at idrætsfaciliteter ikke udbydes af kommercielle interesser.

– Jeg er jo glad for, at vi har så mange aktiviteter som muligt på Bornholm, siger han.

– Men når det så er sagt, så havde jeg også gerne set, at det havde været forankret i en idrætsforening. Jeg havde jo gerne set, at den padelbane, der nu er lavet, var lavet og lå under Rønne Tennisklub. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg ser gerne, at al aktivitet og faciliteteter, der bliver lavet, bliver lavet i klubregi. Fordi så ligger det jo meget tæt på den klubs medlemmer, siger han.

Ole Dreyer begrunder sin holdning med, at når padelbanerne er i foreningsregi, så øger det chancen for, at man kommer til at bruge idrætsfaciliteten oftere.

– Humlen er, at jeg tror, at når det er noget, man skal betale penge for, så tror jeg, man begrænser aktiviteten, siger han.

Dog tror han, at der nok vil være en del, som vil bruge de kommercielle padelbaner.

– Jeg tror, der er tennisspillere, der vil prøve det, og jeg tror også, der er nogle nye mennesker, der vil prøve det. Men det bliver jo ikke noget, der kommer til at øge foreningslivet på Bornholm, siger han.