Kamp blev udskudt, da dommeren var sent på den

Nexø havde problemer med at få hul på bylden mod Midtbornholm i søndagens opgør i Bornfiber Ligaen. Arkivfoto: Berit Hvassum
FODBOLD | BORNHOLM | ABONNENT | 10. OKT 2021 • 16:18
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | BORNHOLM | ABONNENT
10. OKT 2021 • 16:18

Søndagskampen mellem Nexø 2 og Midtbornholm måtte udskydes med 20 minutter, da kampens dommer var forsinket.

– Vi får tre vigtige point, men ellers er der ikke så meget mere at tage med fra den kamp, for vi spillede ikke særlig godt.

Sådan opsummerer Nexø 2-træner Martin Mikkelsen holdets indsats i søndagens opgør mod Midtbornholm, som blev vundet 2-0.

Selvom Nexø havde mange store chancer i 1. halvleg, så skulle der gå hele 55 minutter, inden indskiftede Mads Mikkelsen fik scoret til 1-0. Patrick Ambrosen fik udbygget føringen 10 minutter senere, men Nexø formåede aldrig at lukke alt spændingen ud af opgøret med et sidste mål til 3-0. Men da Midtbornholm ikke fik scoret, kunne Nexø altså tage alle tre point med sig fra opgøret.

– Vi skulle nok have lavet to-tre mål i 1. halvleg med de kæmpe chancer, vi har. I stedet får vi lukket dem ind i kampen, fortæller Martin Andersen, som derfor er glad for, at holdet fik hul på bylden i 2. halvleg.

– Vi får presset dem i bund og laver mål og får forløsning og ro på. Efter målene spiller vi også bedre, siger han.

Svært at finde rytme

Nexø stillede op med flere førsteholdsspillere, og selvom det burde være en styrkelse af holdet, at der kommer dygtige spillere med KS-erfaring ned på 2. holdet, så kan det også være en ulempe, forklarer Martin Andersen.

– Det er tydeligt, at alle ikke kender hinanden. Men folk fik en føling med hinanden, og så tager vi den på rutinen i dag, for det var nogle unge drenge, vi spillede mod.

Han forklarer, at på Nexø 2 er det en generel udfordring at få en kontinuerlig rytme på holdet, fordi man aldrig helt ved, hvilke spillere der bliver sendt ned fra 1. holdet, NB Bornholm.

– På den ene side kan man godt sige, at vi indtil videre i sæsonen har skuffet en lille smule med de spillere, vi har haft til rådighed. For vi har haft mange gode spillere, som er kommet ned til os fra 1. holdet. Men når det er sagt, så er det også svært at bygge en proces op og få en fast rytme på holdet, når man først om torsdagen ved, hvilke spillere der bliver sendt ned til os, siger han.

– Men det er også en sjov udfordring at have som træner, så jeg klager ikke. Og ellers går det efter planen. Vi har det rigtig godt og rigtig hyggeligt sammen, siger han.

Dommer kom 20 minutter for sent

Nexø-træneren havde også en anden udfordring til dagens kamp, fortæller han.

– Kampen bliver udsat lidt, for dommeren kommer 20 minutter for sent, så det gav lidt en udfording med at holde spillerne varme. Så det var lidt en underlig start, siger Martin Andersen, der heller ikke under kampen var særlig imponeret over kampens dommer, André Kahlenberg.

– Efter 80 minutter blev vi snydt for et kæmpe straffe, da vi er foran 2-0, hvor Claudi Espersen bliver slagtet. Samtlige 110 tilskuere og også modstanderne så det som et klokkeklart straffe, men dommeren så det anderledes, siger Martin Andersen, der dog indrømmer, at Nexø selv burde have scoret til 3-0 langt tidligere i opgøret.

– Vi skal lukke kampen meget før, siger han.