Gammel ræv snød Nyker for tre point

Oprykkerne fra Serie 1, Nyker, kom endelig på pointtavlen efter otte kampe med lutter nederlag. Arkivfoto: Berit Hvassum
FODBOLD | BORNHOLM | ABONNENT | 10. OKT 2021 • 14:47
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | BORNHOLM | ABONNENT
10. OKT 2021 • 14:47

Søndagens bundopgør mellem Nyker og RIK endte 1-1, og dermed fik hjemmeholdet sæsonens første point i Bornfiber Ligaen efter ni kampe. Nyker kunne også have snuppet alle tre point, hvis ikke det havde været for en pragtpræstation af RIK's vikarierende målmand Nicklas Pedersen.

Det blev en særdeles underholdende og lige bundkamp i Bornfiber Ligaen, da Nyker tog imod RIK søndag middag. RIK kom bedst fra start og kom foran allerede efter 10 minutter på mål af Rasmus Troelsen. Men efter pausen var det Nyker, som havde teten, og der gik da også kun et minut af 2. halvleg, før Patrick Holm Chieu fik udlignet til 1-1. I slutfasen var det så Nyker, der pressede hårdt på for at få scoret det afgørende 2-1-mål, men selvom det var tæt på, lykkedes det aldrig.

Nicklas Pedersen er normalt assistenttræner hos RIK, men søndag måtte han finde målmandshandskerne frem. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

At RIK fik et point med fra kampen kan klubben især takke assistenttræner Nicklas Pedersen for. Den tidligere NB Bornholm-målmand vikarerede nemlig på kassen, og han fik reddet flere kæmpechancer.

– Vi skulle have haft tre point, men RIK har en gammel rutineret ræv på mål i dag. Nicklas Pedersen redder dem simpelthentil sidst. Han redder en chance, som han får sendt op på overliggeren, og også flere friløbere får han reddet på rutinen. Det er ufatteligt, at en mand på hans alder kan bevæge sig så meget, siger en imponeret fodboldformand hos Nyker, Knud Arne Rasmussen, der er godt bekendt bekendt med RIK-målmanden, da han har været træner i Nyker for nogle år siden.

– Jeg måtte også lige give ham en pilsner efter kampen og ønske ham tillykke med indsatsen.

Flere point på vej

Selvom Nyker-spillerne var skuffede umiddelbart efter kampen, da de følte, de havde misset en sejr, så mener træner Kent Ole Larsen, at der er meget positivt fra kampen, man kan bygge videre på.

– I de andre kampe har vi hængt lidt i de sidste 20-25 minutter, men i dag viser vi, at vi kan sætte modstanderne under pres i det sidste kvarter, siger han.

Han fortæller desuden, at det begynder at lysne med spillere, der kommer tilbage fra skader, og i tirsdags var der 23 spillere til træning.

– Det er et meget flot fremmøde, når man tænker på, at vi indtil i dag har tabt alle vores kampe i BS. Så folk bakker op, og 1-1 i dag er også et skridt i den rigtige retning, så det er meget positivt, siger Kent Ole Larsen.

Samme opfattelse har Knud Arne Rasmussen.

– Vores spillere hang lidt bagefter kampen, fordi de gerne ville have vundet, men jeg tror, de om nogle timer er meget glade. Nu kan de efterhånden være med til at skabe kampene.

– Vi havde jo også en tæt kamp for nylig mod topholdet Hasle, og jeg synes, man begynder at se en anden dynamik på holdet. Spillerne vokser med opgaven, og vi havde denne gang også en stærk bænk at tage ind, fordi flere er kommet tilbage fra skader.

– Så der kommer flere point, det er jeg sikker på, siger han.

Er bedre til træning

I RIK-lejren mener træner Halil Durakovic, at det var en lige kamp, hvor både RIK og Nyker havde chancer. Han mener derfor, at 1-1 var et okay resultat for begge hold.

Ligesom Nyker-folkene var han også imponeret over indsatsen fra sin assistenttræner Nicklas Pedersen, der grundet afbud vikarierede som målmand.

– Til sidst pressede Nyker meget på for sejren, men det lykkedes ikke, hvilket vi også kan takke vores assistenttræner for. Han reddede os flere gange, fortæller Halil Durakovic, der har været cheftræner for RIK's førstehold siden i sommers.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg gik ind til, da jeg blev træner, forstået på den måde, at jeg ikke vidste, hvor mange spillere vi havde til rådighed og hvilke spillere. Men spillerne leverer en rigtig god indsats til træning, men til kamp svigter de lidt, synes jeg. De leverer ikke helt på samme niveau, som de gør til træningerne, og derfor ville jeg jo ønske, at det bare kunne være omvendt, siger RIK-træneren, som i tabellen kan se, at RIK har fået fem point efter 10 kampe og ligger tredjesidst.

– Vi er meget flinke under kampene og laver ikke så mange frispark, og når man samtidig ikke har haft resultaterne på sin side i lang tid, som tilfældet er med det her hold, så kan det godt påvirke en som spiller. Så har man lidt mere svært at tro på sig selv og holdet. Men jeg tror 100 procent på, at vi kan vende det, og det gør vi også helt sikkert. Jo længere tid vi spiller sammen, jo bedre bliver det også, forsikrer han.