Idrætsforening efter et coronaår: Den største udfordring er på medlemssiden

Idrætsforening efter et coronaår: Den største udfordring er på medlemssiden
Christian Koefoed foran hoppepuden, som blev fornyet i foråret, og som er en af de aktiviteter, der trækker mange børn til Nyker Stadion. Foto: Jens-Erik Larsen
FORENINGSLIV | NYKER | ABONNENT | 23. JUN 2021 • 10:37
Holger Larsen
Journalist
FORENINGSLIV | NYKER | ABONNENT
23. JUN 2021 • 10:37

– Det var en coronageneralforsamling. Det var nogle korte beretninger, hvor det var næsten det samme, vi talte om, nemlig om, hvordan man havde forsøgt at tackle coronasituationen. Afdelingerne havde på skift haft åbent og lukket, og det havde bare ikke fungeret for de indendørs idrætsgrene.

Sådan opsummerer Christian Koefoed, formand for Nyker Idrætsforening, efter foreningens generalforsamling forleden.

– Økonomien ser godt ud. Vi har en positiv bundlinje, og vores forening er meget aktivitetsafhængig. Hvis der er aktiviteter, er der også omkostninger. Er der ingen aktiviteter, har vi heller ikke de store omkostninger. Vi har ligesom alle andre foreninger ansøgt diverse coronapuljer, og vi har fået ligesom alle andre, siger Christian Koefoed.

2020 var ud over et coronaår også særligt for NIF, fordi det var første år i lang periode uden et stort arrangement efter lukningen af Store Legedag.

Storsindede

Den lave aktivitet har også gjort, at man i nogle afdelinger har været lidt storsindede overfor medlemmerne:

– Der hvor holdene er startet op for kun at være i gang i tre uger, og så lidt imellem nedlukningerne, har vi ikke set nogen grund til at rykke for kontingentet. Hvis folk har haft lyst til at betale, var det fint, siger formanden.

Det er på medlemssiden, at Christian Koefoed ser den største udfordring. For mens fodboldafdelingen i Nyker har fået en gevaldig opblomstring, har andre afdelinger lidt under coronaen:

– Der er selvfølgelig nogle medlemmer, vi skal forsøge at få fat i igen. For eksempel de små børn indenfor gymnastik, som aldrig rigtig kom i gang. Der bliver måske lidt rekrutteringsarbejde, mener Christian Koefoed.

Banko igen

Nu ser man frem til, at normaliseringen er ved at indfinde sig. Det gælder også foreningens store bankospil, som ventes genoptaget efter sommerferien.

Formanden glæder sig over en rolig generalforsamling, hvor der var opbakning til bestyrelsens arbejde. Der var også genvalg til næstformand Mathias Larsen og kasserer Torben Severinsen, mens formanden ikke var på valg.

 

 

Kent Ole Larsen (th) blev kåret som Årets Kammerat i Nyker Idrætsforening, da der forleden var generalforsamling. Formand Christian Koefoed stod for overrækkelsen. Foto: Nyker IF

 

Fodboldfolk blev hædret

Det er i den blomstrende fodboldafdeling, at man finder de to modtagere af de pokaler, som Nyker Idrætsforening uddeler hvert år.

Knud Arne Rasmussen blev kåret som Årets NIF’er:

– Han er blevet så begavet og prisbelønnet hele året. Men det er også fortjent med den arbejdsindsats, han har ydet, siger formand Christian Koefoed om Knud Rasmussen, fodboldformanden, der blandt andet har modtaget Bornholms Tidendes lederpris 2020.

– Knud kom til bestyrelsen med en femårsplan for fodboldafdelingen, skitseret på to A4-sider, og den er han i fuld gang med at føre ud i livet. Han har gjort et kæmpe stykke arbejde. Der er over 100 i alderen fra fire til næsten 70 år, der spiller fodbold. Der er de små, seniorherrerne, seniordamerne, fodboldfitness, og så er der kommet et "legendehold" af tidligere og lidt ældre nykerspillere, fortæller Christian Koefoed.

Kent Ole Larsen, cheftræner i Nyker, modtog pokalen som Årets Kammerat:

– Han fik den for hans måde at håndtere mange nye spillere. Det er en kæmpe opgave, når der kommer mange spillere fra andre klubber, og nogle af dem har aldrig prøvet at spille 11 mands-fodbold, men kun syvmands. Takket være Kent Oles mangeårige erfaring har han formået alligevel på et år at få fornuftige resultater ud af det, siger Christian Koefoed.

Knud Arne Rasmussen (tv) blev overrasket, da han ved fodboldafdelingens sommerafslutning modtog pokalen som Årets NIF’er. Den blev overrakt af Nyker IF’s formand, Christian Koefoed. Foto: Nyker IF