Benny Schou håber, at restriktionerne bliver ændret, så de som minimum kommer til at minde om de regler, der gjaldt sidste sommer. Der skulle der i restauranter og hoteller være minimum to kvadratmeter pr. gæst, en meter mellem bordene samt et forsamlingsforbud på 100 personer ved lukkede selskaber.
– Der kunne man for min skyld godt starte op med 50 personer, bare folk kan få lov at mødes igen hos os. Det skal ikke være med nogle restriktioner, som er helt hen i vejret, som gør, at forretningsgrundlaget slet ikke eksisterer mere, siger han.
Han peger desuden på, at det måske endda kan være en sundhedsmæssig fordel at genåbne hotellerne. Nu hvor forsamlingsforbuddet er ti personer på Bornholm, så har han nemlig hørt, at flere og flere private og firmaer mødes i private stuer og mindre steder for at holde møder eller spise sammen. Og det er netop i de private forsamlinger og sammenkomster, at epidemien løber løbsk, viser undersøgelser, fortæller han.
Han forstår derfor ikke, hvorfor man kan være ti personer siddende hos en privatperson omkring et spisebord, men man kan ikke være ti personer på en restaurant, hvor der måske ville være bedre mulighed for at sidde med god afstand.