Hestepiger deltog i strandstævne på Rømø
Fra venstre ses: Lea Jensen, Lea Bjerregård, Hanna Jurlander Petersen, Malou Krogsgaard, Melanie Krogsgaard, Karla Brix Bjerregaard og Mila Schwarzenburg. Pressefoto

| GRATIS
18. JUN 2021 • 07:31
Af: Jesper Gynther

Hestepiger deltog i strandstævne på Rømø

RIDNING

Torsdag morgen i sidste uge forlod syv piger og deres ponyer Bornholm og satte kurs mod Rømø, hvor de skulle deltage i årets Rømø Beach Jump, som er et ridestævne der foregår på Lakolk Strand med mere end 1.250 startere fordelt på tre stævnedage.

Stævnet blev afviklet af Tinglev Rideklub, og det hele foregik i ren naturomgivelser med sand, vand og klitter. Det er derfor også en noget anderledes oplevelse for ponyerne at springe på sand, da det er helt åbent, og vejret også har meget at sige.

– Det startede med dejligt sol og lidt vind, men lørdag og søndag blæste det så rigtig meget, og sandet flyttede sig rundt. Det gjorde, at springbanen ændrede karakter hele tiden, og det skulle pigerne tage højde for, for hver ny runde de var på banen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Betsy Bjerregård, der er mor til en af hestepigerne.

Flotte resultater

De bornholmske piger, som alle er mellem 11 og 15 år, deltog i forskellige springklasser fra 80-95 centimeter. I nogle klasser drejede sig om at få hurtigste tid, mens det i andre i stedet var stil, der blev bedømt på.

Især i stil viste de bornholmske piger rigtig gode takter og fik fra 8.3-8.9 point, hvilket er en meget høj score. I tidsklassen viste de også flot overblik og red rigtig gode tider hjem.

De flotte resultater gjorde, at alle pigerne kunne tage tilbage til Bornholm med en roset.

– De har haft en kæmpe oplevelse, og de kan alle vende stolt hjem, for de gav den maksimalt gas, og alle fik placeringer med sig hjem, fortæller Betsy Bjerregård, der tilføjer:

– Der blev lagt mærke til den lille bornholmergruppe med deres ridt og deres smil, glæde og ikke mindst, hvordan de alle støttede hinanden. Det var en rigtig god oplevelse, de kan tage med sig.


Hestepigerne:

Lea Jensen, Midtbornholms Rideklub

Hanna Jurlander Petersen, Midtbornholms Rideklub

Malou Krogsgaard, Nexø Rideklub

Melanie Krogsgaard, Nexø Rideklub

Karla Brix Bjerregaard, Nordlandets Rideklub

Lea Bjerregård, Nordlandets Rideklub

Mila schwarzenburg, Nordlandets Rideklub

Der blev dystet i spring, og der var både discipliner på tid og på stil. PressefotoRubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder