Har du Bornholms vildeste fodboldritual?
Binder du altid højre støvle før den venstre eller omvendt? Sandsynligvis, fordi ritualer er meget udbredt i den danske befolkning, viser ny undersøgelse fra norstat, der er lavet for sportmaster. Pressefoto

| GRATIS
9. JUN 2021 • 20:54
Af: Jesper Gynther

Har du Bornholms vildeste fodboldritual?

KONKURRENCE

I anledning af EM i fodbold inviterer sportmaster i Rønne alle øens fodboldspillere og fans til at dele fodboldritualer fra enten tribunen, sofaen eller grønsværen.

Alle indkomne ritualer vurderes af et kyndigt dommerpanel bestående af den tidligere superligaprofil Razak Pimpong, anfører for Brøndby IF’s kvindehold, Theresa Eslund, den forhenværende Silkeborg-skarpskytte Rajko Lekic, butikschef Maria Vesth Andersen fra sportsmaster i Rønne samt administrerende direktør for sportmaster, Andreas Holm.

Hos sportmaster i Rønne håber butikschef Maria Vesth Andersen på stor deltagelse fra Bornholms mange fodboldfans og spillere.

– Ritualer betyder meget for både spillere og fans. Sportsligt er det et spændende og sjovt emne, og jeg håber da, det bliver en fan eller spiller her fra byen, der har et fodboldritual, der kan imponere dommerpanelet, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Vinderen af Bornholms vildeste ritual belønnes med et gavekort på 1.000 kroner til sportmaster, og når man deltager i den lokale by-konkurrence, deltager man samtidig også i den landsdækkende konkurrence om Danmarks vildeste fodboldritual, hvor hovedpræmien er et gavekort på 10.000 kroner til sportsmaster.

På sportmasters hjemmeside kan man læse, hvordan man deltager i konkurrencen, eller også kan man spørge til råds i sportmasters butik i Rønne. Konkurrencen slutter onsdag den 23. juni klokken 23:59.


Ritualer er udbredt

Stamplads på tribunen; halstørklædet, der aldrig må vaskes; samme sang på playlisten eller højre støvle på først. Ritualer kan virke småskøre, men faktisk er der tale om meningsgivende handlinger. Hos både fans og spillere er ritualet troen på, at en simpel handling kan påvirke resultatet af en kamp. En ny undersøgelse foretaget af Norstat for sportmaster viser, at hver femte dansker mellem 18 og 39 år bruger ritualer.

– Ritualer er en vigtig del også i sportens verden. Et ritual før en kamp er med til at give ro, fokus og tro på tingene – uanset om du er fan eller sportsudøver. Ritualet skal altid være det samme. Det skal være 100 procent genkendeligt og kan faktisk være, hvad som helst, siger mentaltræner og performance-coach, Kenneth Dreyer fra mentalform i en pressemeddelelse fra sportmaster.Flere nyheder