Golf: Damerne vandt sæsonpremieren

Golf: Damerne vandt sæsonpremieren
De to stærkeste spillere på det bornholmske hold, Camilla Marie Madsen og Martina Schow Vomb, vandt deres kampe klart inden den afgørende foursome. Arkivfoto: Allan Juhl
NOTITS | ABONNENT | 7. MAJ 2022 • 16:00
Af:
Allan Juhl
NOTITS | ABONNENT
7. MAJ 2022 • 16:00

Der blev i dag taget hul på årets Danmarksturnering i golf, hvor Team GolfBornholm har to hold med i turneringen: et hold i 3. division for herrer og et damehold i Kvalifikationsrækken.

Damerne lagde flot ud på hjemmebane i Nexø og slog Nivå med 7-2.

Dorte Skov tabte godt nok sin kamp i 3. single med 3-2, men da både Camilla Marie Madsen og Martina Schow Vomb vandt deres kampe så klart som 6-5 og 3-1, var bornholmerne foran inden den afgørende foursome.

Her sikrede Liza Flygenring og Mette Munch Mikkelsen sejren ved at vinde 3-2 over modstanderne fra Nivå.

Ingen point til herrerne

I 3. division spilles to foursome og tre singler. Team GolfBornholm spillede også i Nexø, og deres modstandere fra Værløse var noget bedre på papiret med lavere handicap, og det gav sig også udtryk i resultaterne, selv om kampene var tætte.

Lucas Christensen tabte 2-1. Mark Pedersen vandt 1-0, mens Brian Akstrup tabte med samme cifre på hul 18.

Så skulle de to foursome forsøge at matche de gode spillere fra Værløse, men der var de overmatchede, og Michael Hågensen og Gary Hindshaw tabte klart med 5-3.

Frederik Klenum og Leif Nielsen tabte 3-2, og så blev det kun Mark Pedersens sejr, der pyntede lidt på 2-10-nederlaget.

Begge hold spiller søndag udekampe. Damerne skal til Søllerød, som lørdag vandt hjemme 5-4 over Furesø. 3. divisionsherrerne skal til Hørsholm, som også vandt deres kamp lørdag mod Skovbo med 9-3.

Tre sejre til de rutinerede spillere

Ud over de to ø-hold under Team GolfBornholm har Nexø Golfklub deres eget hold i 2. division for veteraner, mens Bornholms Golfklub og Nordbornholms Golfklub har et fælles hold i kvalifikationsrækken for senior samt et fælles hold i kvalifikationsrækken for veteraner.

Nexøs hold i 2. division vandt lørdag 7-6 over Asserbo på hjemmebane og skal søndag en tur til Odsherred.

De to fælleshold fra BGK/NBGK spiller på Old Course i Rø, og seniorerne vandt 8-5, mens veteranholdet gjorde rent bord og vandt 13-0. Begge hold spiller igen søndag på hjemmebane. Seniorholdet mod Hørsholm og veteranholdet mod Mølleåen.