Efter krisemøde: Millioner på vej til bornholmsk fodbold

Efter krisemøde: Millioner på vej til bornholmsk fodbold
Formand Lars Albæk har i denne uge haft held med at få omkring 400.000 kroner mere i tilskud om året til DBU Bornholm. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 15:30

Der har været stor uenighed blandt landets seks lokalunioner om fordelingen af 26-28 millioner kroner om året fra DBU frem til 2028. Men på et afgørende møde tirsdag blev millionerne endelig fordelt. Økonomisk trængte DBU Bornholm kan glæde sig over at modtage markant flere penge end tidligere.

Lokalunionerne har været i krig i mere end et år, men nu er der så småt kommet ro på. Fordelingen af de mange millioner kroner fra Dansk Boldspil-Union er nemlig nu faldet på plads.

Det er især gode nyheder for DBU Bornholm, som kan se frem til at modtage omkring 1,2 millioner kroner om året i den næste femårige periode, hviket er cirka 400.000 kroner mere om året, end hvad lokalunionen tidligere har modtaget.

– Det er en glædelig dag for os i DBU Bornholm, fortæller næstformand Flemming Bærnthsen.

– Status er, at de (lokalunionerne, red.) blev enige, og vi får den portion penge, som vi fra start af har kæmpet for. Vi har fået et større beløb, end vi tidligere har fået til at udvikle bornholmsk fodbold, siger han og peger på, at der nu er penge til at beholde et ansat personale på DBU-kontoret på Torneværksvej i Rønne, som kan hjælpe klubberne og lave endnu mere rådgivning for dem end hidtil.

Tiltrængte penge

Millionerne falder på et tørt sted, for der har igennem længere tid været hårdt brug for en pengeindsprøjtning hos DBU Bornholm. Regnskabet for 2022 endte med et underskud på hele 142.674 kroner, hvilket betyder, at egenkapitalen er skrumpet med over 30 procent i løbet af det forgangne år, så kassebeholdningen nu er nede på 324.220 kroner.

– Vi kan ikke leve med sådan et underskud hvert eneste år, for så er det slut om halvanden til to år, lød den dystre konklusion fra DBU Bornholms afgående bestyrelsesmedlem og økonomisk ansvarlig, Erik Deichmann, da lokalunionen tilbage i februar afviklede repræsentantskabsmøde i Nexø Hallen.

Grundet det store underskud havde DBU Bornholm valgt at spænde livremmen ind og sænke ambitionsniveauet, og derfor forventede man et beskedent overskud på 4.675 kroner i 2023. Formand Lars Albæk forsikrede dog om, at der snart ville komme flere penge til bornholmsk fodbold.

– Der er en imødekommenhed over for, at vi skal have en forhøjelse af tilskuddet fra DBU, hvilket er nødvendigt for, at vi overhovedet kan eksistere, og det tør jeg godt sige, at det kommer til at lykkes. Den her aftale giver mulighed for at investere i bornholmsk fodbold på en helt anden måde, end vi har kunnet tidligere, fortalte han til repræsentantskabsmødet.

Trods gentagne forsøg siden onsdag er det ikke lykkedes Tidende at komme i kontakt med Lars Albæk for en kommentar til, at forhandlingerne om økonomien nu er kommet på plads.

Splittede lokalunioner

De seks lokalunioner er ikke færdige med at forhandle, selvom økonomien nu er kommet på plads. Ifølge Flemming Bærnthsen går arbejdet nu i gang med at aftale, hvordan fremtiden for DBU Bredde skal se ud, som er foreningen for de seks lokalunioner.

Lars Albæk og Henning Jensen vil være repræsentanter for DBU Bornholm i forhandlingerne, som skal være afsluttet senest i 2028.

Der er brug for enighed, for foreningen har været handlingslammet det seneste år, fordi de tre små lokalunioner (DBU Lolland-Falster, DBU Bornholm og DBU København) har boykottet bestyrelsesmøderne, fordi de har følt sig trynet af de tre store lokalunioner (DBU Jylland, DBU Fyn og DBU Sjælland), hvilket Ekstra Bladet tidligere har beskrevet.

Op til mødet i tirsdags om økonomifordelingen var der også uenighed, da DBU Jylland ønskede at få flere penge, end der var lagt op til. Men lokalunionerne lykkedes altså med at nå til enighed alligevel.