Dobbelt triumf for RIK i ny pokalturnering

Dobbelt triumf for RIK i ny pokalturnering
RIK vandt U14-finalen over Viking. Foto: DBU Bornholm
NOTITS | ABONNENT | 12. NOV 2023 • 18:46
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
12. NOV 2023 • 18:46

Rønne Idrætsklub vandt begge finaler i en ny pokalturnering, som DBU Bornholm har stablet på benene for spillere i U14 og U17, som ikke er en del af øens rejsende elitehold.

Tidligere var det sådan, at når elitespillerne på Elite Bornholm-ungdomsholdene spillede kampe mod hold ovrefra om lørdagen, så holdt ungdomsholdene i de lokale klubber pause. Men sådan er det ikke længere. I efteråret har de resterende klubspillere således spillet mod hinanden i en pokalturnering, og det har været en stor succes, fortæller DBU Bornholms administrationschef, Morten Blem.

– Det er et nyt initiativ, hvor ungdomsspillerne, som ikke spiller elitefodbold, kan få lov til at afprøve deres evner. Elitespillerne har rigtig mange kampe i løbet af efteråret, men resten af de lokale spillere mangler et tilbud, og det opdagede vi lidt sidste år til noget indendørsfodbold, hvor de spillere, der ikke har været i finaler før eller spiller elite, virkelig satte en stor ære i det. Det inspirerede os til at lave det her nye tiltag, fortæller Morten Blem.

Det har kun været drengespillere, som har været med i pokalturneringen, for der er ikke nok pigespillere i klubberne i årgangene U14 og U17 til at kunne lave en pokalturnering for dem. Og DBU Bornholm har valgt at lempe på reglerne, så det er muligt for klubberne at lave et uofficielt samarbejde med nogle, som ikke er i turneringen. Det vil sige, at Østermarie og Svaneke kunne for eksempel have lavet et hold sammen for hyggens skyld.

– For at være noget helt nyt har klubberne taget godt imod det, siger administrationschefen.

Lørdag blev der spillet finaler i lokalpokalturneringen for U14 og U17, og her var det i begge tilfælde RIK, som vandt over Viking. Til finalerne var der dommertrio på for at gøre setuppet endnu mere professionelt.

– Det skal være lidt en fest i finalen. Det gør sgu også, at drengene stepper lidt op. Når vi skal lave noget, så skal vi også selv bære lidt til for at gøre det lidt ekstra sjovt, siger Morten Blem, som håber, at lokalpokalturneringen vender tilbage.

– Jeg tror helt sikkert, der er basis for det igen. Der er også mange tilskuere til det, så det er også fedt.

Lokalpokalturneringen begyndte tidligere på efteråret med syv hold i U14 og fire hold i U17. Den er blevet afviklet over tre runder på forskellige lørdage - og altså med finalerunde i den forgangne weekend.

 


 

 

RIK vandt U17-finalen 3-0 over Viking. Foto: DBU Bornholm