Den hurtigste er ikke i tvivl: 'Det er det største, man kan vinde på Bornholm'

Den hurtigste er ikke i tvivl: 'Det er det største, man kan vinde på Bornholm'
Alex Mogensen tog sig af sejren hos herrerne. Foto: Jacob Jepsen
LØB | ALMINDINGEN | ABONNENT | 25. SEP 2021 • 20:17
Jesper Gynther
Journalist
LØB | ALMINDINGEN | ABONNENT
25. SEP 2021 • 20:17

Det betyder altid noget at komme først over målstregen, men når det handler om det traditionsrige løb i bornholmernes skov, så prøver man lige at give den en ekstra skalle, fortæller Alex Mogensen, der i dag vandt Almindingsløbet for syvende gang i træk

Det blev SÅN-løberen Alex Mogensen, der var hurtigst, da Almindingsløbet i dag blev afviklet, og han lægger ikke skjul på, at sejren betyder rigtig meget for ham.

– Det er det største for mig, som man kan vinde på Bornholm. Det er det, siger Alex Mogensen, der første gang vandt løbet i 2015 og har vundet alle gange siden.

Hvordan kan det være, at løbet betyder så meget for dig?

– Det er et meget traditionsrigt løb, og det er et gammelt løb. Det er ligesom det løb, som alle løber. Der er nogle, der i løbet af året kun løber det her løb, siger 27-årige Alex Mogensen, der debuterede i løbet som 13-årig.

Der var 256, som deltog i årets løb, hvilket er det næstlaveste i løbets 50-årige historie, men Alex Mogensen har aldrig været i tvivl om, hvorvidt han ville stille op.

– Jeg kommer aldrig til at droppe Almindingsløbet, for det her er vigtigt for mig. Jeg er også ligeglad med deltagerantal, siger Alex Mogensen, der da heller ikke så så meget til de andre deltagere under løbet, for han løb faktisk så stærkt, at han løb alene hele vejen fra start til mål.

– Det gik fint. Jeg lagde lidt roligt ud, og så prøvede jeg bare at løbe lidt stærkere og stærkere. Det var taktikken.

Hans tid blev på 26 minutter og otte sekunder, og det er han også fint tilfreds med.

– Jeg tror, 26:02 er det hurtigste, jeg har løbet. Det svinger lidt. Nu har det været meget vådt, og så kan man ikke løbe så hurtigt i skoven. Når det har været vådt, så tager det nogle sekunder fra en, og det kan man godt mærke. Men formen er fin i hvert fald, siger han.

Anna Holm blev (igen) hurtigste kvinde i Almindingsløbet. Foto: Jacob Jepsen

Anna Holm tog sin 12. sejr

Hos kvinderne var Anna Holm, der stillede op for Bornholms Tidende, den hurtigste på den otte kilometer lange rute. Hendes tid blev 30 minutter og 48 sekunder, og dermed vandt hun løbet for 12. gang og udbyggede således sin rekord for flest sejre i Almindingsløbet. Hendes seneste sejr kom i 2017.

– Min tid er to minutter fra min løbsrekord, så det er ganske udmærket, fortæller Anna Holm, der nød løbet.

– Det var dejligt at komme ud og konkurrere og løbe i skoven, siger hun og konstaterer, at det var en "hård, hård, hård rute".

– Og så var det sjovt at konkurrere med de mænd, som jeg – inden jeg blev mor – altid løb og konkurrerede med.

– Så under ruten kunne jeg ikke lade være med at løbe og tænke, at nu skulle jeg også lige overhale ham der og ham der. Man bliver jo meget konkurrenceminded, når man først er derude, siger hun og afslører, at hun løb med en gruppe af mænd indtil fem kilometer, og så løb hun fra dem, hvorefter hun løb de sidste tre kilometer alene.

Hun kom da også i mål som den tredjehurtigste af alle, kun overgået af Alex Mogensen og Nikolaj Mortensen fra Nyvest.