Danmarks bedste gav gode råd: Sådan bliver du god til minigolf

Danmarks bedste gav gode råd: Sådan bliver du god til minigolf
I løbet af weekenden har flere minigolfspillere fra både Nyker Minigolf Klub og Østerlars Minigolf Klub fået gode råd fra Jannick Hornbek Skov (i midten), der har ejeren af Juhls Minigolf, Christina Juhl Sørensen, som mixedmakker på det danske landshold. Foto: Jesper Gynther
MINIGOLF | BORNHOLM | ABONNENT | 17. OKT 2021 • 16:59
Jesper Gynther
Journalist
MINIGOLF | BORNHOLM | ABONNENT
17. OKT 2021 • 16:59

Danmarksmester Jannick Hornbek Skov har i weekenden været på Bornholm for at give fifs og tips til øens minigolfspillere. Det vigtigste råd er eviggyldigt: Husk at det skal være sjovt at spille!


Selvom minigolf ser forholdsvist simpelt ud, er det noget af en videnskab at blive rigtig god til.

En af dem, som er blevet rigtig dygtig til at få kuglen i hul på færrest mulige slag, er Jannick Hornbek Skov fra Herlev. Han er landsholdsspiller, og i år har han vundet danmarksmesterskaberne på hele tre af de fire forskellige underlag: granit, eternit og filt (kun sejren i mos-underlaget missede han).

I denne uge har han været på besøg på Bornholm for at være med til at indvie det nye indendørs minigolfcenter, Juhls Minigolf i Rønne, og i weekenden gav han sig tid til at give gode råd videre til nogle af de efterhånden mange spillere, som der er på Bornholm.

– Jeg vil helst spille minigolf på en simpel måde, fortæller han.

– Derfor går jeg ofte efter at slå bolden lige ud, for så er chancen for at få den i hul på førsteslaget større. Sådan er det i hvert fald på de kortere baner. Hvis banen er længere, så kan man godt have en fordel ved at bruge banden.

– Men hver gang man rammer banden, så mister bolden fart, så jo færre gange du rammer banden, jo bedre, siger han og anbefaler, at man derfor varmer op med at slå nogle slag på en kort bane, hvor det er oplagt, at man skal slå bolden lige ud, for hvis man er god til det, så kan man i princippet klare sig på alle andre baner.

Minigolf kan være en dyr sport, hvis man først bliver rigtig bidt af det. Foto: Jesper Gynther


Det er dyrt at blive god

Der er både spillere fra Nyker Minigolf Klub og Østerlars Minigolf Klub, som er mødt op i minigolfcenteret for at lytte til de gode råd, og de får lidt kaffen i den gale hals, da de hører, hvad udstyret koster, når man bliver rigtig god til sporten.

– En bold kan koste 1.000 kroner, fortæller Jannick Hornbek Skov, der selv har flere tasker fyldt med minigolfbolde.

Boldene kan man få i forskellige størrelser, nogle kan hoppe, og andre kan ikke. At de kan noget forskelligt, er en fordel, fordi banerne er forskellige.

– Så når man bliver rigtig god, så ved man lige nøjagtig hvilken bold, der vil være god at bruge, siger Jannick Hornbek Skov, der fortæller, at det er tilladt at skifte bolden ud fra hul til hul.

En bold kan koste 1.000 kroner

Han anbefaler dog ikke, at man som hyggespiller køber sig fattig i bolde.

– Man kan sagtens nøjes med et par få bolde, der ikke koster så meget. Og hvis man så får lyst til at blive en smule bedre, så køb en ny bold, og så kan det udvikle sig lidt for lidt, siger han og fortæller, at hvis man er i tvivl om, hvilke bolde man skal købe, så kan man rådføre sig med Juhls Minigolf eller de to minigolfklubber, der er på Bornholm.

Derudover er det også en god idé at købe købe sin egen kølle, mener han.

– At have den samme kølle hver gang betyder meget, så det vil være mit bedste råd at få købt en til sig selv, siger han og fortæller, at han har haft den samme kølle i 15 år efterhånden.

Jannick Hornbek Skov er en af Danmarks bedste minigolfspillere og har i år vundet DM på både granit-, filt- og eternitbaner (som ses her på billedet). Kun mos-underlaget er han mindre god til. Han blev således kun nummer 16 i årets BM på mosbanerne på Bornpark, der blev afviklet i september. Foto: Jesper Gynther


Husk at grine

Når alt kommer til alt, er det allervigtigste råd dog, at man skal have det sjovt, når man spiller.

– Grunden til, at jeg har spillet minigolf i 22 år er, at jeg synes, det er sjovt, siger Jannick Hornbek Skov, der er 35 år og fik interessen for sporten fra sin far, der har spillet minigolf i 40 år.

– Så hvis det bliver for avanceret, så spil, som du plejer, og som du synes er sjovt.

– Og lad være med at spejle dig i de folk, der træner rigtig meget, for så bliver det bare frustrerende, siger Danmarks bedste minigolfspiller, der mandag rejser hjem til Sjælland.