Her er Bornholms hurtigst voksende sport

Her er Bornholms hurtigst voksende sport
Der er forskel på minigolfbolde. Nogle er lette og hopper, og andre er tunge og hopper slet ikke. Det er en fordel, fordi minigolfbaner altid er meget forskellige, og så er det smart, at man kan skifte bolde mellem hullerne. Forskellen på boldene er et eksempel på den nørderi, der er ved sporten, fortæller Christina Juhl Sørensen. Foto: Jacob Jepsen
IDRÆT | RØNNE | ABONNENT | 11. OKT 2021 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
IDRÆT | RØNNE | ABONNENT
11. OKT 2021 • 05:30

Minigolf var den idræt på Bornholm, der havde størst fremgang i antallet af medlemmer fra 2018 til 2020. Nu er håbet, at endnu flere vil begynde til sporten, da der fremover vil være mulighed for at træne på indendørsbaner i Rønne.


Der er efterhånden rigtig mange, der har fået øjnene op for sportsgrenen minigolf. I 2018 var 52 medlemmer af en bornholmsk minigolfklub, mens tallet sidste år var steget til 254. Dermed er minigolf den sportsgren på Bornholm, der er vokset allermest de senere år, viser tal fra DGI og DIF.

Hvis man vil dyrke sporten, kan man enten være medlem af Nyker Minigolf Klub eller Østerlars Minigolf Klub, og det er særligt den sidstnævnte klub, der har fået rigtig mange medlemmer, hvilket nok hænger sammen med, at klubben træner på de populære baner på Bornpark.

Nu er håbet, at sporten kan vækste endnu mere, da et nyt indendørs minigolfcenter – Juhls Minigolf – snart åbner i Rønne. Og faktisk har ejerne af minigolfcenteret indkøbt en ekstra bane med 18 huller, som klubberne kan træne på i løbet af vinteren.

– Den ekstra bane er specifikt tiltænkt de 250 mennesker, der dyrker minigolf på Bornholm som sport. Og spillerne ser frem til at kunne spille hele året, for det er sgu for koldt at spille udenfor om vinteren. Vi har i hvert fald fået meget positiv tilbagemelding på tiltaget, fortæller Christina Juhl Sørensen fra Juhls Minigolf.


Den ekstra bane, som de lokale minigolfklubber kan bruge i minigolfcenteret, blev oprindeligt lavet til VM i minigolf i Odense i 2009, men er siden ikke blevet brugt. Den har været til opmaganisering ved siden af et saltlager, og derfor har banerne blamager, men fungerer ellers fint.


Måske ny klub

Hun er selv tilknyttet Østerlars Minigolfklub, men hun understreger, at også Nyker Minigolf Klub er velkommen til at booke træningstider i minigolfcenteret. Derudover er hun også åben for, at der kunne blive lavet en selvstændig forening i det nye center.

– Den nye klub venter vi lidt med at få på benene, så vi kan se, om der er en grobund for at lave den. Men det kunne være fedt med en tredje klub på Bornholm, så klubberne kan spille mod hinanden, siger hun.

Hvordan ser du potentialet for minigolf som sportsgren herover?

– Det er stort, for det er en sport for forskellige generationer - børn som ældre. Og nu hvor man også kan træne om vinteren, så vil mange få glæde af det, og måske kan det blive en ny stor vintersport på Bornholm. Meget andet kan man jo kun om sommeren, siger hun.

Østerlars Minigolf Klub har allerede lavet en aftale om træningstider i det nye center. Klubben har nemlig mange medlemmer, der gerne vil træne hele året. Ja, faktisk har klubben i det hele taget mange medlemmer, da den nu er den klub i Danmark, der har næstflest aktive medlemmer med 150, som træner og spiller kamp.

Flere landsholdsspillere på øen

Selvom minigolf ofte anses som en hyggeaktivitet, så skal man ikke tage fejl af, at der er flere af de lokale spillere, som går rigtig meget op i deres sport. På Bornholm findes der endda tre landsholdsspillere, hvoraf Christina Juhl Sørensen selv er en af dem. En anden er 16-årige Nanna Juhl Pedersen, der er hendes datter. Hun har vundet DM-guld for juniorer seks gange.

Derudover er Claus Riis Harslev også på landsholdet, og det er endda i seniorrækken, som er den sværeste klasse i Danmark. Han er for nylig blevet udtaget som en af en trup på kun fem til de nordiske mesterskaber, der afvikles i Finland i 2022.

– Vi er blevet rigtig dygtige herover på Bornholm. Jo flere der spiller, jo mere kan vi have af både bredden og eliten, og det er jo fedt, siger Christina Juhl Sørensen.

Besøg af Danmarks bedste spiller

Hun oplyser desuden, at de lokale spillere har mulighed for at blive endnu dygtigere i næste weekend, hvor Danmarks bedste minigolfspiller, Jannick Skov, kommer på besøg i det nye minigolfcenter i Rønne.

– Så kan man få tips og tricks af ham både med teknik, brug af bolde og det taktiske, som der også er meget af i minigolfsporten. Det er megafedt at få sådan en over, og spillerne synes også, det er megafedt, siger hun.

Hvad er det fede ved minigolf?

– Det fede ved minigolf er, at der er mange muligheder. Det er både ligetil og så kan man nørde i det. Og så er der plads til alle: ung, gammel, rig, fattig.