Daniel Agger gør klar til træningslejr på Bornholm: 'Det virker umiddelbart som gode fodboldbaner'

Daniel Agger gør klar til træningslejr på Bornholm: 'Det virker umiddelbart som gode fodboldbaner'
Daniel Agger har været på utallige træningslejre i sin spillerkarriere i Brøndby IF og Liverpool FC. Nu skal han snart på sin første træningslejr som træner, når HB Køge gæster Bornholm fra den 21. til den 27. juni.
| ABONNENT | 4. JUN 2021 • 20:01
Af:
Jesper Gynther (tekst)
Jacob Jepsen (fotos)
| ABONNENT
4. JUN 2021 • 20:01

FODBOLD

Fra den 21. til den 27. juni kommer 1. divisionsklubben HB Køge til Bornholm for at holde træningslejr op til den nye sæson. I den forbindelse har holdets nye træner, Daniel Agger, været på besøg i denne uge for at besigtige forholdene hos Rønne Idrætsklub, som er værter for træningslejren.

Og umiddelbart er det et fint indtryk, som den tidligere professionelle fodboldspiller har fået af banerne og faciliteterne i klubben, fortæller han til Bornholms Tidende.

– Nu er jeg jo først lige kommet, men det virker som gode fodboldbaner. Og vi kommer jo til at bo på hotellet lige hernede, så vi kan gå herop, og det er også godt, at drengene kan få en god 10 minutters gåtur, inden de skal starte træningen, siger Daniel Agger med henvisning til, at HB Køges spillere under opholdet skal bo på Griffen Spahotel.

Vi vil også gerne lave det til en social tur, og der er lidt flere muligheder herover, end der er mange andre steder

Aggers opskrift på en god træningslejr

Daniel Agger har ikke tidligere prøvet at være træner, men han har gennem en lang karriere i henholdsvis Brøndby IF og Liverpool FC prøvet at være med til utallige træningslejre op til en sæson.

– Der er mange facetter for, at en træningslejr er god, men først og fremmest handler det om, at du får doseringen rigtig på træningerne. Og at du får sammensat træninger rigtigt, så du holder humøret højt, selvom det er ekstremt hårde dage.

– Som spiller er det også vigtigt, at faciliteterne er i orden, for 24 timer i døgnet tænker du fodbold. Og det er baner, det er hotel, det er mad, det er alle de her ting, der også skal fungere. Og det er også derfor, vi er gået meget op i det med den her tur. Vi prøver at ramme alle de rigtige ting, siger han.

Du siger, det er hårdt at være på træningslejr. Er det fordi, man lige har haft en ferie?

– Nej, det vil sgu være hårdt lige meget hvad. Det er fysisk hårdt. Og det er jo derfor, man har en opstart. Det er for at komme i form og få kørt noget taktisk ind og alle de her ting. Så jeg tror sgu, det vil være hårdt lige meget, hvornår du tog den.

– Men der er jo en grund til, at man starter op fem uger inden, man spiller kamp. Det er jo fordi, du har en grundform, der skal i orden. Og det er er i princippet det, man skal bruge de her seks dage på. Det er at fokusere på grundformen og på det taktiske plan, siger han.

Udover at være kendt som forsvarsgeneral og for at have fremragende langskudsevner, var Daniel Agger i sin spillerkarriere blandt andet også kendt for sin fitte krop og en hulens masse tatoveringer, hvilket er noget, som han efter karrierestoppet i 2016 har holdt fast i.

Derfor holdes træningslejren på Bornholm

Det er ikke første gang, at Daniel Agger er på Bornholm, forklarer han. Han har været her mange gange, men han har dog aldrig prøvet at spille fodbold her før.

For præcis 10 år siden var han her for at skrive fotografer på Store Torv i Rønne, og siden er han kommet her nogle gange i forbindelse med Folkemødet, hvor han holdte nogle foredrag. Derudover har han også været her på ferie for at slappe af – blandt andet har han besøgt Jons Kapel i september 2019, kan man se på hans instagramprofil.

Daniel Agger på besøg i Rønne tilbage i 2011. Arkivfoto: Allan Rieck

Hvad tænker du om Bornholm som et sted at holde en træningslejr?

– Ja, det finder vi ud af, men der er faciliteterne og de ting, vi skal bruge. Hvis man skal være helt grov, så kan man sige, at hvis man har sådan nogle her baner og det hotel og den mad, som vi gerne vil have, så kan du placere det hvor som helst. Det er jo ikke det, det handler om, siger han.

Dog er det ikke helt tilfældigt, at det blev Bornholm, som træningslejren skulle holdes på.

– Vi vil også gerne lave det til en social tur, og der er lidt flere muligheder herover, end der er mange andre steder, siger han.

Har I allerede noget i tankerne om det?

– Ja, det har vi. Men det skal drengene have at vide først. Det er jo et nyt hold, der skal til at spille sammen med en masse nye spillere. Én ting er træningerne, og en anden ting er, at vi egentlig også skal lære hinanden at kende. Så det var også en af grundene til, at vi valgte det herover, siger Daniel Agger, som på grund af coronapandemien og rejserestriktioner ikke kunne tilbyde spillerne en træningslejr i udlandet, gerne sydpå, som ellers har været kutymen for professionelle, danske hold.


Foredrag i Musikhuzet og træningskamp mod RIK

Under HB Køges træningslejr på Bornholm vil der både være mulighed for at se holdet spille en træningskamp mod RIK, ligesom man også kan se et arrangement i Musikhuzet tirsdag den 22. juni klokken 20-22 med HB Køges to nye trænere, Daniel Agger og Lars Jacobsen.

Begge er tidligere landsholdsspillere, og de vil fortælle om et langt og begivenhedsrigt liv i fodboldens verden.

Derudover vil de to tidligere danske fodboldstjerner også skrive autografer mandag den 21. juni i intersport i Rønne.

Været på træningslejr hele kloden rundt

Er der en træningslejr i din karriere, som står frem i din hukommelse?

– Jeg har haft rigtig mange gode. Også fordi i Liverpool var det sgu en oplevelse at være afsted. I de første par år var vi i Østrig oppe i bjergene, og det var specielt og fedt. I mange år var vi også i Asien og i USA og boet på Harvard og brugt deres faciliteter i Boston. Det var også fedt.

– De Asien-ture var også specielle. Vi trænede for 80.000 mennesker, og vi var rundt i Bangkok, Jakarta, Kuala Lumpur. Vi var helt nede i Melbourne også og spille.

Nu er der EM lige rundt om hjørnet. Er det også en form for træningslejr, som spillerne har lige nu op til turneringen?

– Nej, fordi folk kommer og er i form. De er kommet efter en lang sæson, så der handler det endnu mere om dosering. Det er ikke en træningslejr. Der er det vigtigt bare at kunne holde folk ved lige og få dem fitte.

– Det her er noget helt andet, for drengene skal i form. Der skal vi have bygget på, så vi kan spille på den måde, vi gerne vil spille på. Så det er noget lidt andet, siger Daniel Agger om HB Køge-truppens kommende træningslejr på Bornholm.

Ambitionen for første sæson som træner

Hvad er det egentlig, der er målet for den første sæson med dig ved roret?

– Vinde en masse fodboldkampe. Det er det, det handler om.

Men I har ikke nogen fast ambition om placeringer?

– Nej, det, det handler om, er hele tiden at være i udvikling og præstere bedre og bedre. Selvfølgelig går vi op i resultaterne, vi vil gerne vinde hver evig eneste gang, men det er ikke det, det handler om til at starte med. Der handler det om at spille holdet sammen og levere bedre og bedre præstationer over en periode, og så kommer resultaterne også.


Glæder sig over Brøndbys mesterskab

Daniel Agger følger stadig med i, hvordan det går for hans tidligere klub, Brøndby IF. 

Af Jesper Gynther

FODBOLD

Daniel Agger spillede i begyndelsen og i afslutningen af sin spillerkarriere i Brøndby IF, og hans hjerte banker også fortsat for klubben. Derfor glæder det ham, at det i år lykkedes hans tidligere klub at vinde det danske mesterskab for første gang siden 2005, hvor Daniel Agger i øvrigt var med på holdet.

Her på Bornholm, ligesom alle mulige andre steder, er der en masse Brøndby-fans, og du er jo tidligere Brøndby-ikon og var den seneste vinder af mesterskabet med klubben...

– Ikke mere.

... ja, netop. Kan du sige et par ord om, hvad det betyder for dig, at de vandt mesterskabet i år? For du er vel også på en eller anden måde fan af Brøndby?

– Jeg håber i hvert fald på det bedste for dem.

Hvad tænker du om deres mesterskab?

– Fantastisk. Det er jo det, vi alle sammen har ventet på. Men at det lige skulle ske sådan her, det havde jeg sgu ikke troet.

– Jeg synes jo, de var de bedste. Det var årets bedste hold. Men hvis man kigger over de sidste 10 år, så er der ikke mange sæsoner, hvor man med den her sæson ville have vundet mesterskabet. Altså det er der ikke.

– Men der må man sige, at de har været gode til at slå til, når chancen var der.

– Og at Niels (Frederiksen, Brøndby IF's cheftræner, red.) har kunne få så meget ud af det hold, det er også imponerende. Jeg synes ikke, han får nok kredit.