Cykelsport: BHS-PL Beton leverer flot resultat i Norge

Cykelsport: BHS-PL Beton leverer flot resultat i Norge
Martin Toft Madsen er mest kendt for sine enkeltstartsevner, men kan også kæmpe med om sejrene, når der er samlet start. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 7. MAJ 2022 • 21:07
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. MAJ 2022 • 21:07

Det lykkedes igen for BHS-PL Beton Bornholm at få et flot topresultat ved et UCI-løb, da Martin Toft Madsen lørdag tog en sjetteplads ved UCI 1.2 Sundvolden GP i Norge, lidt nord for Oslo.

Kun tre dage efter at holdet kom hjem fra syden sol og et succesfuldt Grækenland Rundt, var holdet at finde længere nord på, nærmere bestemt i Norge.

Løbet sluttede med en fem kilometer stigning, som havde en gennemsnits stigningsprocent på 7,5 procent, så det var de allerbedste bjergryttere, som skulle performe til sidst.

Inden da havde feltet passeret flere hårde norske fjelde undervejs, og de 165 startende mand var derfor reduceret til en 40 mands frontgruppe til sidst.

Holdet havde det meste af dagen kørt et perfekt fejlfrit løb. Dog måtte Emil Schandorff Iwersen en tur i asfalten ved et stort styrt. Han viste sig at være okay, men nåede aldrig tilbage til fronten efter styret, da feltet kort efter eksploderede i atomer.

Også Adam Holm Jørgensen kørte et flot løb, og stak med cirka 25 kilometer til mål afsted på en stigning.

– Adam var oppe og have 45 sekunder ned til de 40 mand i front, men blev desværre hentet kort inden mål. Alt i alt et super flot løb igen af holdet, fortæller sportsdirektør Christian Juul Andreasen.

Søndag venter endnu et bjergrigt løb, når Ringerike GP venter.