Bornholmer-rytter tæt på at vinde professionel kontrakt
Mads Rahbek var tæt på, men må nu kigge efter andre muligheder for at få en professionel kontrakt med et cykelhold. Arkivfoto: Jakob Nørmark

NYHED | BORNHOLM
18. DEC 2021 • 18:01
Jesper Gynther
Journalist

Bornholmer-rytter tæt på at vinde professionel kontrakt

Mads Rahbek fra BHS - PL Beton Bornholm har netop deltaget i finalen i en virtuel cykelkonkurrence, hvor vinderen ville få en kontrakt hos et professionelt landevejshold fra Belgien. 


Den 26-årige cykelrytter er en af 150.000 deltagere i dette års udgave af Zwift Academy-konkurrencen, og sammen med fire andre er han nået hele vejen til finalen, hvor der er meget at køre om.

Vinderen vil nemlig få en etårig kontakt med Alpecin-Fenix, som er et professionelt cykelhold fra Belgien, der blandt andet har verdensstjernen Mathieu van der Poel i folden.

Konkurrencen bliver afgjort med et række løb på Zwift, som er et online videospil, hvor rytterne skal overbevise holdejerne om deres værd. Her måtte Rahbek fredag aften se sig slået af de andre finalister, da han på tredjedagen i finalen blev kørt agterud i løbet, fortæller feltet.dk.

Dermed gik drømmen om at blive professionel cykelrytter ikke i opfyldelse i denne omgang for Mads Rahbek, som i stedet må fortsætte på det danske kontinentalhold BHS - PL Beton Bornholm i endnu en sæson.

Zwift Academy-konkurrencen bliver både afviklet for mænd og kvinder. Den kvindelige vinder af konkurrencen vil ligeledes vinde en etårig professionel kontrakt i form af en plads på Canyon-SRAM. 

I skrivende stund er vinderne endnu ikke blevet kåret.

Mads Rahbek var en af BHS - PL Beton Bornholms udtagne ryttere til årets PostNord Danmark Rundt. Arkivfoto: Jakob NørmarkFlere nyheder