Gik glip af professionel kontrakt - nu forlænger han med bornholmsk cykelhold
Mads Rahbek fortsætter hos BHS - PL Beton Bornholm i den kommende sæson. Arkivfoto: Jakob Nørmark

NYHED | BORNHOLM
19. DEC 2021 • 11:20
Jesper Gynther
Journalist

Gik glip af professionel kontrakt - nu forlænger han med bornholmsk cykelhold

Mads Rahbek var tæt på at vinde en professionel kontrakt i en virtuel cykelkonkurrence, men nu har han i stedet valgt at forlænge med BHS - PL Beton Bornholm, så den 26-årige rytter fortsætter på holdet i 2022. 


Endnu en stor profil i den danske elite er klar for BHS - PL Beton Bornholm i 2022, idet Mads Rahbek har forlænget sin kontrakt med det bornholmske hold.

Mads Rahbek forlængede faktisk sin kontrakt i sommers, men fik en uventet mulighed for at køre sig til en professionel kontrakt med det belgiske verdensklassehold Alpecin - Fenix, idet han sammen med fire andre ryttere fra udlandet blev udtaget til en samling på Mallorca, hvor de skulle kæmpe om en kontrakt i Zwift Academy-konkurrencen.

Konkurrencen blev afgjort med et række løb på Zwift, som er et online videospil, hvor rytterne skal overbevise de belgiske holdejere om deres værd, men selvom det bornholmske hold gerne havde sluppet Rahbek til en professionel kontrakt, blev han desværre elimineret på tredjedagen i finalen.

Rahbek er dog glad for at kunne fortsætte på BHS - PL Beton Bornholm, selvom han naturligvis gerne ville have taget steppet op.

– Jeg har valgt at forlænge, fordi jeg er glad for at være her, og fordi holdet tror på mig. Det havde jeg særligt brug for i år, hvor jeg ikke helt leverede i foråret, men alligevel fik muligheden for at vise mit værd i Danmark Rundt, siger Mads Rahbek, som føler, at han har høstet gode erfaringer fra Alpecin-turen.

At blive elimineret på den måde var ikke sjov, men det har kun givet mig blod på tanden til at vise, hvad jeg kan næste år

Mads Rahbek, cykelrytter, BHS - PL Beton Bornholm

– Det var en fantastisk oplevelse at være med på Mallorca. Jeg ville gerne have haft muligheden for at vise dem lidt mere, men det fik jeg desværre ikke muligheden for. At blive elimineret på den måde var ikke sjov, men det har kun givet mig blod på tanden til at vise, hvad jeg kan næste år.

Målet er top 10 i DK Rundt

Og næste år er Rahbek ikke i tvivl om sæsonens prioritering, og han har allerede målet klar:

– Mit helt store mål er Danmark Rundt. Jeg vil rigtig gerne forsøge at gøre det bedre næste år og forsøge at ramme top 10 i klassementet, afslutter Rahbek, som dermed er det bornholmske holds 12. rytter til 2022-sæsonen.

Sportsdirektør hos BHS - PL Beton Bornholm, Jesper Andreasen, er også glad for, at holdet får glæden af Rahbeks kvaliteter næste år.

– Rahbek er en klasserytter og en fantastisk god fyr at have på holdet. Det er klart, at vi sammen håbede, at han kunne tage springet op, da muligheden kom, og jeg synes faktisk, at han har niveauet til det.

– Sådan blev det ikke denne gang, og dermed kan vi igen få glæde af Rahbeks store talent, hvor han udover at være en rigtig god cykelrytter, som kan vinde store cykelløb for os, også har fået en form for mentorrolle for vores unge gutter.

– Mads har selv kørt på kontiniveau som helt ung og kender til de første år, hvor man skal tilpasse sig og lære at køre de voksnes cykelløb, siger Jesper Andreasen, som håber på at kunne fortsætte Rahbeks udvikling, hvor han viste høj klasse i anden del af sæsonen, og hvor det kun var en meget uheldig punktering, som ødelagde en topplacering i klassementet i årets PostNord Danmark Rundt.Flere nyheder