Blot fem sekunder skilte første- og andenpladsen

Blot fem sekunder skilte første- og andenpladsen
Det var især den megen mudder, der gjorde ruten hård, fortæller dagens vinder, Asger Andersen.
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 28. NOV 2021 • 16:53
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
28. NOV 2021 • 16:53

Asger Andersen snuppede sejren i anden afdeling af vintercuppen i mountainbike med blot fem sekunders forspring til den nærmeste forfølger. Dermed har han vundet begge de første to afdelinger af cuppen, som i alt har fem afdelinger.


Fri Bike Shop Søndergade 7's MTB cup er i år domineret af to ryttere, som er stort set lige hurtige. Asger Andersen og Andreas Bøgsted-Møller er en klasse over resten af rytterne, og det gentog sig søndag formiddag, da anden afdeling af cuppen blev kørt på Den Grønne Ring i udkanten af Rønne.

For anden afdeling i træk blev det med Asger som sejrsherre - denne gang dog med blot fem sekunders forspring.

– Det kan jo ikke gå meget bedre, for jeg har vundet de første to afdelinger. Men hvis vi havde kørt en omgang eller to mere i dag, så er jeg bange for, at Andreas havde slået mig, for han hentede meget ind på mig til sidst. Der var jeg ved at være udsolgt, erkender Asger Andersen, som gennemførte fem omgange af den tre kilometer lange rute i tiden 55 minutter og 30 sekunder.

Andreas Bøgsted-Møller lagde da også godt mærke til, at Asger startede hurtigt ud, men at forspringet - som på et tidspunkt var på 30 sekunder - blev mindre og mindre.

– Det kostede ham lidt til sidst at lægge så hårdt ud, men det kostede mig for meget i starten til, at jeg kunne nå at hente det. Så det er sådan lidt: Hvem har satset rigtigt? Og til den længde, vi har i dag, så har Asger satset rigtigt, siger dagens nummer to.

Andreas Bøgsted-Møller jagtede på livet løs konkurrenten Asger, men det lykkedes aldrig helt at indhente ham. Foto: Jesper Gynther

Masser af mudder

Det var især underlaget på ruten, som gjorde, at kræfterne begyndte at slippe op for Asger Andersen. Der var nemlig meget mudder på ruten, hvilket gjorde det ekstra hårdt at træde i pedalerne.

– Det handler om ikke at lave fejl, for man tabte meget, hvis man skred ud eller lagde sig ned, siger Asger Andersen, som forklarer, at det også var en meget fysisk rute, da der var få højdemeter, hvilket vil sige, at der heller ikke var nogen nedkørsler, hvor man kunne slappe af.

– Så man skulle træde konstant i pedalerne, og på grund af det mudder så ruller cyklen selvfølgelig ekstra dårligt. Så det var en meget fysisk og hård rute, konstaterer han.

Hvordan passer det til dig?

– Normalt vil jeg gerne have lidt flere rødder og sten og lange nedkørsler, men mudderet passede mig sådan set okay i den forstand, at man skal korrigere meget i svingene, og det passer mig godt. Men omvendt skal man også træde nogle flere watt, og det er jeg måske ikke så glad for.

Asger Andersen lå i front fra start til slut, men forspringet blev mindre og mindre. Foto: Jesper Gynther

Går efter samlet sejr

Med sejren i afdelingen fører Asger Andersen vintercuppen inden de sidste tre afdelinger. Og han håber på, at han kan holde føringen.

– Jeg håber, jeg kan holde farten i cyklen, men jeg ved også, at Andreas ligger lige bag mig. Vi ligger meget tæt og er meget jævnbyrdig på mange måder. Så det bliver spændende, håber jeg, og tror jeg, siger han.

 


Resultater

2. afdeling af Fri BikeShop's MTB cup 2021-2022

Sport

Nr. 1: Asger Andersen, BCC, 55.30, 5 omgange

Nr. 2: Andres Bøgsted Møller, BCC, 55.35, 5 omgange

Nr. 3: Jacob Schøitt, BCC, 1.01.25, 5 omhange

Nr. 4: Jesper Møller, BCC, 52.12, 4 omgange

Nr. 5: Niclas Johansen, BCC , 53.40, 4 omgange

Nr. 6: Martin Kjeldsen, BCC, 55.14, 4 omgange

Udgået: Claus Steenberg, BCC

Herre motion

Nr. 1: Jess Hansen, Nexø MCC, 56.55, 4 omgange

Nr. 2: Per Hansensgaard, Nexø MCC, 1.01.50, 4 omgange

Nr. 3: Jørn Ole Pedersen, BCC, 1.02.50, 4 omgange

Nr. 4: Benny Jørgensen, BCC, 1.03.20, 4 omgange

Nr. 5: John W. Hansen, 58.41, 3 omgange

Nr. 6: Rene Hansen, BCC, 48.00, 2 omgange

Nr. 7: Janik Gudbergsen, BCC, udgået

Dame Motion

Nr. 1: Tina Elleby, Nexø MCC, 53.20, 3 omgange

Nr. 2: Maiken Jørgensen, BCC, 1.04.00, 3 omgange

Nr. 3: Fie Rønne Nielsen, BCC, 1.05.20, 3 omgange

Udgået: Katja Madsen, BCC

U-15 drenge

Nr. 1: Jonatan Stefansson, BCC, 51.20, 4 omgange

U-15 pige

Nr. 1: Mathea Jørgensen, BCC, 1.01.50, 4 omgange

U11 drenge

Nr. 1: Valdemar Madsen, BCC, 38.30, 2 omgange

U11 pige

Nr. 1: Lærke Jensen, BCC, 48.00, 2 omgange