Første afdeling af vintercuppen var guf for Asger
Andreas Bøgsted-Møller og Asger Andersen kæmpede om sejren i første afdeling af vintercuppen. Arkivfoto: Kjeld Lundbæk

NOTITS | ALMINDINGEN
31. OKT 2021 • 15:00
Jesper Gynther
Journalist

Første afdeling af vintercuppen var guf for Asger

Søndag formiddag blev første afdeling i Fri BikeShop Søndergade 7’ MTB vintercuppen afviklet på en 3,8 km rundstrækning omkring Rytterknægten i Almindingen.

33 ryttere stod klar klokken 10 til at tage hul på den meget tekniske rute, idet meget af ruten var lagt på de nyanlagte mountainbikespor. Men det, at ruten var meget teknisk, var lige guf for Asger Andersen. Asger og Andreas Bøgsted-Møller var på forhånd favoritter, og det blev da også de to, der kom til at dominere løbet.

Efter første omgang havde Asger og Andreas lagt sig i front med et forspring på 1.20 minutter ned til Jens Jørgen Munch. Da rytterne kom forbi målstregen efter 2. omgang, var Asger alene i front og havde en forspring til Andreas på 50 sekunder. Dette forspring blev Asger ved med at udbygge, indtil han kom i mål efter fem omgange i tiden 1.13,20, som var hele 1 minut og 50 sekunder hurtigere end Andreas Bøgsted-Møller på 2 pladsen. Jens Jørgen Munch blev nummer tre, og Jacob Schøitt blev nummer fire.

Ungdomsryttere imponerede

Ungdomsrytter Jonatan Stefansson er for alvor ved at få fart på cyklen. Dette beviste han på 1. afdeling var at køre lige op med flere af de voksne i herre sport klassen. Jonatan kørte tre omgange i tiden 53.35.

Ungdomspigerytteren Mathea Jørgensen viste også flot kørsel, og i de øvrige børneklasser kørte Valdemar Madsen sig til 1. pladsen i U13-drenge, og Lærke Jensen vandt hos pigerne.

Dame motion havde denne dag hele syv deltagere. Her var det Laura Hulgaard, der var hurtigst foran Annelise Eriksen og Tina Elleby. Karsten Mogensen tog sin af 1. pladsen i motionsklassen foran Benny Jørgensen og Jess Hansen.

2. afdeling af MTB cuppen køres søndag den 28 november i Kanegårdsskoven bag Bornholms Produkthandel.Flere nyheder