Sådan kan du være heldig at spotte et potentielt unicorn firma

Sådan kan du være heldig at spotte et potentielt unicorn firma
SPONSERET AF BORSKOLLEN.SE |

ANNONCE fra borskollen.se

Hvis du gerne vil handle med aktier, skal du også vide, hvor det er godt at slå til. Det er altid godt, hvis det kan lykkedes én at få aktier i det, som der klassificeres som ”unicorn” firmaer, eller som på engelsk kaldes for unicorn companies. I dag er der masser af virksomheder på aktiemarkedet med et højt potentiale. Hos Börskollen kan du læse alt om dem og generelle nyheder på aktiemarkedet.

Hvad er et unicorn firma?
Et unicorn firma defineres ud fra at være en startup, der sættes til at have en værdi på over 1 milliard dollars. Det er først et begreb, der virkelig begyndt at blive brugt i 2013, men siden der er det et begreb, man ofte ser brugt i aktiemarkedet eller i start-up lingo.

Ifølge kilder fra CB insights, var der i august 2021 mere end 803 enhjørninger eller unicorn companies. Heriblandt kan man nævne SpaceX, Klarna og stripe. På trods af de mange unicorn firmaer derude, kan det være lettere sagt end gjort at finde en. Här kan du få mer råd och aktietips på svensk, som måske kan gøre jagten lettere.

Unicorn firmaer er for det meste private
Når man skal kigge efter nogle af de kendetegn, som mange enhjørninger eller unicorn firmaer deler, så er det f.eks. typisk, at det er firmaer, der er privatejede. Mange kan nemlig få tilskud fra venturekapitaler, der er såkaldte risikovillig kapital, som ofte investerer i nyopstartede virksomheder.

Noget andet, man ofte kan se ved unicorn companies eller enhjørninger, er, at de kan vælte allerede etablerede industrier eller andre store spiller på markedet.

De første på markedet med deres idé
Man ser ofte at unicorn companies også er de første til at komme på børsen med det produkt eller den service, som deres virksomhed handler om. Det giver også mening, at det er disse firmaer, der har succes, for man har altid en fordel, hvis man er den første på markedet med en ny idé.

Med fokus på teknologi
Man kan heller ikke undgå at komme udenom at tale om, hvad det er for nogle form for virksomheder, der boomer på markedet lige nu. Der er ingen tvivl om, at det hele bliver mere og mere teknisk, og derfor er unicorn companies også ofte firmaer, der har fokus på tech, og som måske f.eks. har lavet en ny form for software eller lignende. Nye teknologier opfindes ofte.

Det kan for eksempel dreje sig om teknologi, der hjælper landbruget til at blive mere klimavenlige.

Det globale marked
Unicorn companies er samtidig ofte virksomheder, der har globalt potentiale på aktiemarkedet. Det hænger naturligvis også godt sammen med, at en virksomhed bliver stor. For det er klart, at man har bedre vilkår for at få fleste investorer, hvis folk fra flere lande kan købe aktier ved én.

Hvis du skal have succes på aktiemarkedet, så er det nødvendigt, at du holder fingeren på pulsen. Her kan det virkelig være en fantastisk investeringsmulighed, hvis du kan få fat i aktier fra et unicorn companies. Nu ved du lidt mere om, hvordan du kan lære at spotte dem.