Sådan får du en god nats søvn

Sådan får du en god nats søvn
SPONSERET AF SLEEP2CARE.DK |

Søvn er en mangelvare, hvis man spørger rigtig mange danskere, der skal passe et 8-16 job og få hverdagen til at fungere med mindre børn og en husholdning, der skal fungere. Det er meget normalt, at man ikke får mere end 6 timers sammenhængende søvn om natten og udover træthed dagen efter, så kan det faktisk være farligt på længere sigt, hvis man ikke får den søvn, som kroppen har brug for.

En god nats søvn er voldsomt undervurderet, og kroppen har brug for 8 timers søvn for at restituere og have det godt. Derfor er det en god idé at undersøge, hvordan man kan få en bedre søvn og en sundere livsstil.

Brug penge på din seng, din dyne og din hovedpude

Selvom vi bruger ca. 1/3 af livet på at sove i vores seng, så er det alligevel ét af de punkter, hvor mange går på kompromis med kvaliteten af materialerne for at spare penge. Rigtig mange sover i den samme seng, som de gjorde for 10 år siden, og dyne og pude bliver ikke udskiftet, før de går i stykker. Denne sparsommelighed er forståelig, men der er ingen tvivl om, at vejen til den gode nats søvn kræver noget ordentligt at ligge på og i.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til dyner og hovedpuder, og her handler det om at finde et firma, hvor man kan få lov til at prøve tingene af i sit eget soveværelse. Dermed kan man finde de bambusdyner eller de temperaturregulerende hovedpuder, der passer til lige nøjagtig den måde, man sover på. Det kan ikke betale sig at spare på hverken seng, dyne eller hovedpude - kvalitet er med til at give bedre forudsætninger for en god nats søvn.

Fjern alle forstyrrende elementer fra soveværelset

Selvom man har investeret i noget ordentligt at sove i, så er det stadig ikke ensbetydende med, at man sover godt. Dette skyldes i mange tilfælde, at man har en masse forstyrrende elementer i soveværelset, der er med til at præge den dybe søvn, man skal have i løbet af natten. Mobiltelefoner er en særlig forstyrrende ting om natten, hvor notifikationer ubevidst kan være med til at ødelægge nattesøvnen. Derfor bør man lægge telefonen langt væk, før man går i seng - og måske i stedet investere i et gammelt vækkeur, hvis man ikke kan komme op om morgenen.

Udover telefonen, så er det en god idé at flytte hjemmekontoret ud af soveværelset og ind i spisestuen i stedet. Det betyder nemlig meget for kroppen, at den udelukkende forbinder soveværelset med søvn og ikke arbejde eller andet, der kan virke stressende. Dette er naturligvis kun nogle få ting, man kan ændre, men det kan være med til at give en bedre nattesøvn nu og i fremtiden.