Kend de forskellige lånemuligheder

Kend de forskellige lånemuligheder
SPONSERET AF LAANDANMARK.DK

ANNONCE fra laandanmark.dk

De fleste sigter også efter at kunne betale nødvendige regninger og andre udgifter hver måned. Nogle gange er det bare ikke en mulighed, og det kan der være mange årsager til. Derfor kan man have behov for at låne penge til ubetalte regninger eller uforudsete udgifter. LånDanmark har samlet en række lånetyper, som man kan overveje, hvis man har brug for at låne penge. 

Kviklån og forbrugslån
Et kviklån dækker over et mindre lånebeløb, man kan få udbetalt relativt hurtigt. Et kviklån er også et forholdsvist kortsigtet lån, fordi løbetiden ofte ikke er længere end et par måneder. Derfor er et kviklån heller ikke et stort lån, da det hurtigt skal afbetales. For mange betyder forbrugslån og kviklån det samme, men i nogle tilfælde adskiller forbrugslån sig fra kviklån. Forbrugslånet er også et lån, hvor man i mange tilfælde får pengene udbetalt hurtigt. Med et forbrugslån kan man låne alt fra store og små beløb, og ofte kan løbetiden være længere end ved kviklån. Ofte kan man låne fra 500 til 300.000 kroner med løbetider, der strækker sig fra to uger til 10 år. 

Hvilke lån findes der ellers? 
Foruden kviklån og forbrugslån findes der også en lang række andre lån. Drømmer man eksempelvis om at købe et hus, kan man kontakte sin egen bank. Banken vil undersøge ting som økonomi, opsparing, forbrug og nuværende lån, og derefter vil banken vurdere, om de vil låne penge til et kommende hus - og i så fald hvor meget. Man kan også kontakte andre banker for at høre, om de skulle have et andet og bedre lånetilbud. Der findes også mange online låneberegnere på nettet, hvor man kan beregne, hvad man nogenlunde kan låne for. Derudover kan man også låne penge til en ny bil, og det kan man enten gøre i en online eller fysisk bank. 

Vigtige ting at være opmærksom på 
Selvom man ofte gerne vil have flere penge, end man har, er det ikke altid den bedste løsning at låne penge i øst og vest. Det har nemlig altid konsekvenser at låne penge, og derfor er det værd at sætte sig ind i konsekvenserne, inden man låner pengene. Når man skal optage et lån følger der ofte et oprettelsesgebyr og andre gebyrer med. Derudover er det vigtigt at kigge på lånets rente samt ÅOP. ÅOP dækker over lånets årlige omkostninger i procent, så hvis lånets ÅOP er meget høj, kan det blive meget dyrt at afbetale lånet.