Kan ikke betale sig: Derfor står få virksomheder selv for CNC-fræsning

Kan ikke betale sig: Derfor står få virksomheder selv for CNC-fræsning
SPONSERET AF RSIP.COM |

ANNONCE fra rsip.com

Der er mange virksomheder, der benytter sig af CNC-fræsning til at løse forskellige opgaver. På trods af dette, er det kun ganske få, der står for det selv. Derimod vælger de at udlicitere det til en anden virksomhed, der har specialiseret sig i CNC-fræsning.

At der er mange, der beslutter sig for at gøre dette, er naturligvis ikke uden grund. Derimod er der faktisk flere forskellige årsager til, at mange beslutter sig for dette. I mange tilfælde kan det nemlig ikke betale sig at stå for det selv.

Maskiner til CNC-fræsning er dyre
En af årsagerne til, at mange virksomheder vælger at udlicitere dette arbejde til andre er, at det ikke er billigt at købe maskiner til formålet. Hvis man ikke skal bruge dem i stort set døgndrift, kan det derfor næppe svare sig at investere penge i en dyr maskine til CNC-fræsning.

Køber man en sådan maskine, skal man nemlig sikre, at den skaber værdi for forretningen. Bliver den kun brugt i ny og næ, vil det næppe være tilfældet. Derfor vælger de fleste at undlade at købe egne maskiner, og i stedet udlicitere arbejdet til en anden virksomhed.

Undgå at ansætte specialister
Ikke nok med, at man er nødt til at investere i dyre maskiner, hvis man ønsker at stå for CNC fræsning plast selv, så er det også nødvendigt at ansætte en eller flere specialister. At arbejde med CNC er nemlig ikke noget, man kan lære på en formiddag.

Ønsker man at have mulighed for at stå for CNC-fræsning internt i sin virksomhed, kræver det, at man er klar til at investere i det. Da det ikke kan betale sig for de fleste virksomheder, er det meget normalt, at man udliciterer det til en ekstern virksomhed.

Der er også brug for software
Det skal også nævnes, at der er brug for software, der kan styre de dyre maskiner. Denne type software er ikke billigt, hvorfor der også er store omkostninger forbundet med købet af dette. Det vidner klart og tydeligt om, at det ikke er billigt at få et setup til CNC-fræsning.

Medmindre det skal bruges i stort set døgndrift, kan det derfor ikke svare sig at investere i. Er det et led i din forretnings produktion, der er vital, er det dog værd at overveje. Er det ikke tilfældet, bør du - som udgangspunkt - vælge at udlicitere det til en anden virksomhed.

 

 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning