Guide Sådan etablerer du en ny terrasse

Guide Sådan etablerer du en ny terrasse
SPONSERET AF SANDSHOPPEN.DK

ANNONCE fra sandshoppen.dk

At sidde ude på sin terrasse og nyde en kop kaffe, en god bog eller bare lade sig opsluge af naturen, er for mange den ultimative velvære og noget, som kan give muligheden for pusterum i hverdagen. Uanset om du har en helårsbolig eller et sommerhus, kan du forlænge dit hus med en terrasse lige efter de mål og med det udtryk, du ønsker. Hos Sandshoppen kan du købe alt du skal bruge, når du skal etablere en ny terrasse. Men hvilke materialer skal du egentlig bruge, og hvilket forarbejde skal du gøre, inden du nyde tilværelsen på de nyanlagte fliser? 

Grav ud til terrassen
Det er vigtigt, at du først planlægger placering af terrassen, laver en skitse og bestiller dine materialer hjem, før du giver dig i kast med det praktiske. For god planlægning er afgørende for et godt resultat. Når du har lavet din plan, er første skridt i processen er at skabe et solidt fundament, så terrassen forbliver stabil og regnvand nemt kan trænge ned i jorden. Du skal først grave et jordstykke ud til terrassen, ca. 30-35 ned, som har et fald på 1-4 cm, som kan lede regnvand væk fra dit hus. Det fylder du med bundsikringssand, stabilgrus og flisesand, som du kan købe af høj kvalitet hos Sandshoppen. 

Bundopbygning 
Grunden til at du skal bruge tre slags sand og grus til til bundopbygning, er, at det giver et bedre dræn, stabilitet og holder terrassen pæn og jævn. Bundsikringssand har et højt lerindhold og leder vandet væk, og du skal lægge et lag på 15 cm, som er stampet og komprimeret, så det er helt jævnt. Dernæst lægger du et lag af stabilgrus på 15 cm, og efterfølgende et lag flisesand på 3 cm. Alle lag skal stampes, så husk at gange dem med 1,3 når du fylder i for at få den rette tykkelse af lagene. Alle slags sand og grus kan købes på Sandshoppen til en god pris.

Læg fliserne
Når underlaget er anlagt, kan du gå i gang med at lægge fliserne. Det er den sjove del af arbejdet, for man kan virkelig se, hvordan arbejdet skrider frem og hvor tæt på målstregen er, og knap så hårdt som at grave og stampe sand. Når du lægger fliserne, kan du spænde en murersnor ud, så du er sikker på du lægger fliserne lige. Det kan være du har købt nogle fliser med farveforskelle, så du kan med fordel blande stenen lidt, så der kommer et farvespil på terrassen. Husk også at købe sand til fugerne. Hos Sandshoppen kan du købe stenmel eller strandsand, er er velegnet som fugesand.