Gør som nordmændene og stå på ski i Norge

RUBY-REJSER.DK • GRATIS

Gør som nordmændene og stå på ski i Norge

ANNONCE

Vi hører tit, at ”nordmænd er født med skiene på”. Og det er der en god grund til. Mange nordmænd har en skiværdig bakke lige i baghaven, så mens vi i Danmark har rulleskøjter og cykler i garagen, er det ski, der står hos nordmændene. Derfor er det også normalt for dem at tage på en kort weekendtur til et skiresort og slappe af på den måde – hvor vi planlægger en skiferie flere måneder i forvejen.

Med andre ord står nordmændene på ski i Norge. Og hvorfor det? Hvorfor ikke se noget andet end de norske pister og drage mod Østrig eller Alperne? Ganske enkelt fordi de norske skiresorter har alt det, man har brug for. Læs med her og bliv fristet til selv at booke din næste skiferie til Norge.

Kæmpe sammenhængende skiområder med snegaranti

Hvis du er vant til de franske alper, er pisterne i Norge ikke særligt høje for dig. Men du finder hurtigt ud af, at den ekstra højde slet ikke er nødvendig. Der er masser af spænding og variation, og der går lang tid, før du løber tør for pister, du ikke har kørt på før. De fleste norske skisteder har nemlig meget lange sammenhængende skiområder at vælge imellem.

Det største skiområde i Norge er Trysil med 75 pistekilometer. Kilometerne er fordelt over 65 forskellige pister, som du kan skifte mellem i løbet af din skiferie. Hemsedal er et af de største og højeste områder i Norge, hvor du kan komme helt op i 1450 meters højde. Her har du hele 47 pistekilometer over tre fjelde, så der er mulighed for at variere dine skiture på utallige måder.

Er du fristet til en skitur til Trysil eller Hemsedal i Norge, eller et af de mange andre populære norske skisportsområder, kan du se det store udvalg fra Ruby Rejser. Her kan du vælge mellem mange forskellige pakkerejser til alle de gode skiområder i Norge, så du og din familie eller vennegruppe kan komme afsted på jeres livs skiferie.

Ski-in/ski-out, træhytter og noget for hele familien

Rigtig mange skiresorter i Norge har ski-in/ski-out, der betyder, at du indkvarteres næsten direkte på pisten. Så skal du bare bære dine ski fra skikælderen og udenfor, hvor du kan tage dem på med det samme og skubbe dig mod skiliften. Frem for at skulle slæbe ski og skistøvler ind og ud af shuttlebusser og til og fra parkeringspladser.

Hvis du drømmer om en klassisk træhytte med ild i pejsen og bløde flydersofaer, er de selvfølgelig også at finde over det hele i de norske skiområder. Der er altså noget for enhver – lige meget om du er afsted med familien eller vennerne, og om I vil bo på hotel med forplejning eller i en hytte, hvor I klarer det hele selv.

Den norske tradition med ski

At stå på ski er ikke bare en fritidsaktivitet for nordmændene – det er en livsstil. Traditionen med ski går flere hundrede år tilbage, hvor de blev brugt til jagt og nem transport i byer og over de lange, tilsneede afstande mellem områderne. Derfor er det også især langrendsski, der dyrkes i Norge, hvorfor du finder fantastiske ruter til det i alle skisportsområder.

Ud over langrendsski har Norge udmærket sig med telemarkski, der er opkaldt efter Telemark-regionen i Norge. Det er en disciplin, der kombinerer elementer fra alpint og nordisk skiløb, så den slags pister finder du også masser af. Og selvfølgelig er der også pister med fede skihop, så du kan prøve lidt af det hele på din skiferie.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.