Få hjælp i en sorgbetynget tid

BEGRAVELSESGUIDEN.DK • GRATIS

Få hjælp i en sorgbetynget tid

ANNONCE: Det er altid forbundet med stor sorg, når man siger endeligt farvel til én, man har haft kært, og her kan sorgen fylde alt, så man slet ikke kan overskue alt det praktiske, der skal laves i forbindelse med et dødsfald. Der skal f.eks. arrangeres alt fra gravøl til blomster, og samtidig skal man forsøge at tage sig af sig selv og andre - og det er en utrolig stressende situation. Her har langt de fleste behov for kyndig hjælp, og det er her, at bedemanden kommer ind i billedet.

Bedemænd laver andet end blot at håndtere de afdøde

Når man nævner ordet ”bedemand”, så forestiller rigtig mange sig en respektfuld mand eller kvinde, der klargør den afdøde til at blive lagt i kisten. Dette er naturligvis også en del af jobbet, men langt de fleste bedemænd varetager langt flere opgaver end bare denne - og de kan være en uvurderlig hjælp, når man selv er voldsomt tynget af sorg.

Bedemænd kan formidle kontakt mellem kirken, blomsterhandlere og alt det andet, som der skal være styr på i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. Herudover kan de hjælpe med at arrangere gravøl på en ønsket location, ligesom de kan stå bi med samtaler og trøstende ord, hvis man har brug for det. En bedemand er en kæmpe hjælp, som man bør gøre brug af, når man er ramt af sorg.

Vælg en bedemand fra lokalområdet

Som med alt andet her i livet, gør det situationen meget mere overkommelig, hvis man ikke skal køre lange ture for at have personlige samtaler med den valgte bedemand - og en lokal bedemand har også styr på alle kirker og forhold, der gør sig gældende i lokalområdet. Derfor er det en rigtig god idé at vælge en bedemand i Middelfart, Odense eller Aarhus afhængigt af, hvor man er fra.

Nogle steder i landet kan der være langt til bedemændenes service, og her er det særligt vigtigt, at man vælger et bedemandsfirma, der ligger tættest muligt på én selv. Her vil mange bedemænd tilbyde at køre ud til de pårørende, når dette er nødvendigt, og her er det en stor fordel, hvis der ikke er alt for langt geografisk. Det er et stort tab at miste én, man har kær, men sorgprocessen kan gøres meget lettere, hvis man tager imod al den professionelle hjælp, man kan få.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.