Det japanske køkken: Populære retter og drikkevarer

Det japanske køkken: Populære retter og drikkevarer
SPONSERET AF PANDASIA.DK |

ANNONCE fra pandasia.dk

Asiens lande har altid haft en meget spændende madkultur. Faktisk er Japanske retter noget, der specielt er blevet adopteret i de vestlige køkkener, og her er de danske ingen undtagelse. Vi danskere elsker udenlandsk mad, men de asiatiske retter har efterhånden indtaget en helt speciel position i vores køkkener. Japansk mad er specielt noget, som vi elsker, da deres madkultur er ganske unik i forhold til mange andre.

Vi vil i derfor i denne artikel fokusere på japanske fødevarer samt præsentere dig for 2 af de mest populære retter. Du kan desuden læse mere om nogle meget populære drikke i Japan, som både kan drikkes sammen med måltiderne samt ved siden af.

Sushi er Japans mest populære ret
Det kan ikke komme som en overraskelse for nogle, at sushi topper vores liste over japanske fødevarer som man er nødt til at prøve. Sushi er en ret, som er blevet meget populær, da det er en meget unik ret og en meget unik måde at spise fisk på. Sushi består, som de fleste ved af rå fisk, som bliver rullet sammen med ris, tang og andre grøntsager.

Danskerne er vilde med at tage på sushirestaurant og spise den japanske specialitet og det er der flere gode grunde til. Når man tager ud for at spise sushi, er det ikke kun madden, som er i fokus men også selskabet. Sushi tager tid at spise, og derfor er det oplagt, når man vil have en hyggelig aften sammen med ens kæreste eller blot med en god ven eller veninde.

Nudelsuppen Ramen  
Udover sushi er Ramen unægtelig en af de mest populære retter, som kommer fra Japan. Ramen er en nudelsuppe, som serveres i et hav af forskellige smagskombinationer og som indeholder mange forskellige råvarer. Ramen er derfor en ret, som man aldrig kan blive træt af, da man kan få den i et utal af varianter.

Det er en ret, som ikke er så udbredt som sushi i de danske køkkener, men det er dog en ret, som er mindst lige så velsmagende. Næste gang, du skal på japansk restaurant, skal du altså ikke snyde dig selv for en ramen, da det er noget, som alle burde prøve at smage!

Populære japanske drikkevare
Ingen mad uden drikke! Sådan lyder ordsproget, og det er naturligvis noget, som vi har valgt at tage til os i denne artikel.  Vi har udvalgt 2 af de mest populære og karakteristiske drikkevarer fra Japan, som vi vil foreslå alle at prøve enten til sushi eller ramen eller blot for sig selv.

Ramune er en japansk sodavand, som skiller sig en del ud fra de sodavand, som vi kender i Danmark. Det specielle ved Ramune er den sjove form samt åbnemekanisme, som flasken har. Den åbnes ved at presse en kugle ned i halsen, hvilket holder bedre på brusen. Ramune har endvidere en meget speciel smag, som uden tvivl vil være en fryd for de flestes smagsløg. 

Sake er en japansk risvin, som bliver fremstilles af ris. Årsagen til at iv har valgt at inddrage sake i artiklen er fordi, at det er meget populært at drikke til sushi. Sake kan komme i mange forskellige smagsvarianter, så derfor skal man prøve nogle forskellige for at finde ud af, hvilken smag, som man bedst kan lide.