Venstre-veteran trækker sig fra bestyrelsesposter

Venstre-veteran trækker sig fra bestyrelsesposter
Jens Møller Jensen drosler sit engagement i Venstre ned. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 18. SEP 2023 • 16:40
NYHED | ABONNENT
18. SEP 2023 • 16:40

Jens Møller Jensen har trukket sig fra flere bestyrelsesposter i Venstre på Bornholm. Han forbliver dog formand for vælgerforeningen Venstre Vestbornholm - indtil videre.

Alderen trykker. Det er hovedårsagen til, at Jens Møller Jensen har valgt at trække sig fra flere bestyrelsesposter i Venstre på Bornholm. Det bekræfter han over for Tidende, hvor han dog samtidig ikke udelukker, der kan være andre årsager.

– En af grundene er min alder, og at jeg skal til at trappe ned, siger Jens Møller Jensen.

Hvad er de andre?

– Så har vi snakket lidt om, hvordan posterne skal fordeles og så videre. Men det er mere internt, så det vil jeg ikke tale om.

Handler det på nogen måde om Venstres situation?

– Altså jeg er ved at trappe ned, og det vil jeg ikke kommentere på, siger Jens Møller Jensen.

Konkret har 77-årige Jens Møller Jensen trukket sig fra bestyrelsen i kommuneforeningen samt kredsbestyrelsen. Ifølge partiets vedtægter betyder det, at Møller Jensen også er ude af partiets regionsbestyrelse, oplyser formanden for Venstre Bornholm, Michael Hornshøj, der bekræfter oplysningen.

– Det ærgrer mig. Jens har utroligt mange gode kapaciteter, og det kunne vi sagtens have brugt - men det er hans valg. Jeg fik en mail fra ham, og så var det det, siger Michael Hornshøj.

Jens Møller Jensen har dog ikke sagt farvel til alle poster. Han fortsætter som medlem af det lokale europaudvalg og som formand for vælgerforeningen Venstre Vestbornholm. Man har derfor været nødt til at finde en anden repræsentant i denne vælgerforening til at stå for kontakten til kommuneforeningsbestyrelsen samt en anden person til at indgå i kredsbestyrelsen, oplyser Michael Hornshøj.

Nylig beslutning

Det er godt en måned siden, de to kommunalbestyrelsesmedlemmer Søren Schow og Heidi Burgedahl meldte sig ud af partiet. Jens Møller Jensen oplyser, at han stadig er medlem af partiet - men at beslutningen er taget efter de to politikere meldte sig ud.

Har din beslutning noget med det at gøre?

– Ikke andet end et vist mismod. Jeg er jo ked af, de er trådt ud. Så begynder jeg at overveje om ikke også, jeg skal trappe ned, siger Jens Møller Jensen og tilføjer:

– Det er lidt dramatisk, at Venstre, som har siddet på det meste af magten her på Bornholm, pludselig ikke er repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Så overvejer man sin egen stilling.

Burde du ikke i stedet blive og være med til at få Venstre tilbage i kommunalbestyrelsen?

– Jo, men man kan også sige, der måske skal nye kræfter til. Det er jo ikke gået særskilt godt, set med Venstres øjne, i den periode, jeg har siddet der. Set ud fra den vinkel kunne man sige: Mon ikke det er tid til at finde nogen, der prøver nye veje, siger Jens Møller Jensen.

Om han skal fortsætte med at være formand for Venstre Vestbornholm må tiden vise.

– Det kan godt være, der sker noget. Nu må vi se. Der er generalforsamling, og der overvejer jeg om ikke det vil være naturligt også at træde ud der, siger han.

Jens Møller Jensen

Kom ind i Venstre i første halvdel af 80'erne.

Sad i Greve Byråd i anden halvdel af 80'erne.

Fik nogle jobs, som gjorde, han ikke kunne være medlem af et parti. Han meldte sig derfor ud og var ude af partipolitik.

Var ni år i Grønland. Efter han kom tilbage til Danmark, meldte han sig ind i Venstre igen.

Var med i Rønne Venstres bestyrelse.

Var med i sammenlægningen af de to vælgerforeninger Rønne Venstre og det gamle Venstre Vestbornholm, der blev til det Venstre Vestbornholm, vi kender i dag.

Har været formand for Venstre Vestbornholm siden sammenlægningen, der skete 1. januar 2021.

Kilde: Jens Møller Jensen