Tidligere Alternativet-spids går ind i bestyrelsen for S

NYHED | ABONNENT | 27. APR 2022 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. APR 2022 • 05:30

Maria Hach var kortvarigt frontfigur for Alternativet på Bornholm, før hun skiftede til Socialdemokratiet og stillede op ved valget i november. Nu er hun også valgt ind som medlem af partiets lokale bestyrelse.

 

Maria Hach er nyt medlem af bestyrelsen for Socialdemokratiet på Bornholm. Det er gået hurtigt for Alternativets tidligere bornholmske frontfigur, der først skiftede til Socialdemokratiet for knapt halvandet år siden.

– Jeg er blevet spurgt, om jeg vil lave et stykke arbejde, og det har jeg sagt ja til. Det bliver både generelt bestyrelsesarbejde, men også opgaver i vores udviklingsforum om social- og sundhedspolitik, som jeg er blevet tovholder på, siger hun.

Maria Hach ser Socialdemokratiets valgnederlag i november som en chance for at tænke nyt og helt forfra.

– Der er ikke nogen tvivl om, at valget ikke var særlig rart at være socialdemokrat i. Men det giver så også mulighed for at afgøre, hvordan vi vil lave politik, siger hun.

– Rigtig mange af dem, der har været med i mange år, er der ikke mere. Det giver en mulighed for at tænke lidt bredere. Hvad der er godt for Bornholm er i sidste ende det vigtigste, siger Maria Hach, der ser Socialdemkkratiets nye politiske udviklingsgrupper som en mulighed for at tænke mere holdbare løsninger frem.

– Vi har ikke penge nok til alt det, som vi gerne vil. Så hvis vi både vil undgå at skulle hæve skatten og at skulle skære ned konstant, er vi nødt til at klare opgaverne på en anden måde, så vi kan få bedre service, uden at det koster flere penge, siger hun.

– Det er en ret stor opgave, og det er heller ikke sikkert, at vi finder den gyldne løsning i overmorgen. Vi vil bare gerne et andet sted hen end at skulle hive penge op af kassen, siger Maria Hach.

– De besparelser, som kommunen ser ud til at skulle lave både næste år og i 2024, er jo kolonorme. Det kommer befolkningen jo til at mærke. Det har jeg så ingen indflydelse på lige nu ud over at være med til at lave noget politik og finde nogle alternative løsninger til den længere bane.

– Men vi skal gerne væk fra at skulle sidde hvert år og spille terningespil, om der nu skal være penge til børn og unge eller penge til ældre, siger Maria Hach.