S vælger spidskandidat mellem tre kandidater

NYHED | 13. FEB 2024 • 14:44
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
13. FEB 2024 • 14:44

Anne Thomas, Mads Wolff og Erik Kryger vil alle gerne være Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved næste års kommunalvalg. Og det er der ikke andre, der vil.

Det sidste er en kendsgerning, efter at fristen for at melde sig som kandidat udløb ved midnat mellem mandag og tirsdag.

– Der er ikke dukket nye op, og nu er fristen udløbet, oplyser Socialdemokratiets lokalformand Lars Goldschmidt, der også kan fortælle, at alle de tre kandidater har det nødvendige antal stillere.

Den mest oplagte tvivl handlede om, hvorvidt gruppeformand Claus Larsen-Jensen også ville melde sig. Adspurgt adskillige gange svarede han aldrig hverken ja eller nej fra det tidspunkt sidste efterår, hvor Socialdemokratiet gik i gang med sit primærvalg af spidskandidat.

Socialdemokratiet på Bornholm holder generalforsamling 11. marts. Hvis ingen af de tre kandidater får mindst to tredjedele af stemmerne her, bliver spørgsmålet om partiets næste spidskandidat afgjort ved en skriftlig urafstemning blandt alle medlemmer af Socialdemokratiet på Bornholm.

Mindre spænding, faktisk slet ingen, er der om, hvem der bliver bornholmsk kandidat for Socialdemokratiet ved det næste valg til regionsrådet, også i november næste år. Kun Ingrid Funch Jørgensen ønsker at være i spil til den plads, som Leila Lindén har i dag.