Bjarne Freund-Poulsens svar viser, at han godt kunne se behovet for at spare tid. Men også, at han samtidig var betænkelig ved at springe politikerne over og simpelthen sende busserne i udbud.
"Er meget enig. Holder vi os indenfor de givne økonomiske rammer, og kan det ske som orientering, vil det hjælpe meget tidsmæssigt, og det du nævner giver god mening, men er samtidig også i tvivl, om beløbet skal frigives endeligt, når beløbet er kendt, før vi kan indgå kontrakten?", skrev centerchefen for Ejendomme og Drift.
"I andre anlægssager får vi først en anlægsbevilling (den får vi her gennem budgettet), men vi plejer så at skulle have selve beløbet frigivet gennem en politisk godkendelse. Hvad tænker du?", fortsatte Bjarne Freund-Poulsen.
For René Danielsson er der en reel forskel på, om kommunalbestyrelsen fik materialet om busudbuddet at se på forhånd eller ej. Han mener, at det kunne have ændret på slutresultatet, der nu indebærer, at de kommende 15 busser vil være produceret af en fabrik, der er ejet af den kinesiske stat.
Hvilken praktisk forskel gør det, at udbudsmaterialet ikke blev godkendt politisk, før udbuddet blev sat i gang?