Penge fra fond skal give udsatte unge en stemme på Folkemødet

Penge fra fond skal give udsatte unge en stemme på Folkemødet
Projektleder Signe Thydal i Foreningen Folkemødet får penge til blandt andet at styrke udsatte unges deltagelse i Folkemødet. Pressefoto
NOTITS | 21. MAR 2023 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
21. MAR 2023 • 11:00

Trygfonden giver 595.000 kroner til et projekt, som skal styrke udsatte unge og små samfundsorganisationer muligheder på Folkemødet.

En økonomisk håndsrækning fra Trygfonden skal sikre, at udsatte unge og små frivilligforeninger fra hele landet kan deltage i Folkemødet og engagere sig aktivt i demokratiet. Fonden har givet 595.000 kroner til Signe Thydal, som er projektleder i Ung Agenda, der netop skal sikre unges repræsentation og styrke unges stemme på Folkemødet.

I forhold til udsatte unge er det en særlig problemstilling, at få er demokratisk engagerede, og mange oplever, at politik er noget, der bliver talt om i tv langt fra deres virkelighed. Samtidig mangler små civilsamfundsorganisationer og frivilligforeninger på Folkemødet, da de ikke har økonomiske midler til at booke tider i Folkemødets debattelte.

Det er baggrunden for, at Foreningen Folkemødet vil øge repræsentation og demokratideltagelse, både for unge under 25 år, som er i gang med et FGU-forløb, og de helt små civilsamfundsorganisationer, fremgår det af en pressemeddelelse.

De unge skal blandt andet overtage folkemødekøkkenet og lave mad til de frivillige og produktionsfolk, og de skal prøve kræfter med at deltage i debatter på Folkemødet, både på scenerne, blandt publikum og bag scenen. De små civile samfundsorganisationer skal have mulighed for at søge 25 såkaldte debatwildcards, som giver adgang til eventsparring og til Folkemødets scener i 2023.

Ambitionen er, at flere af de små organisationer får en stemme på Folkemødet, og at de unge deltagere får erfaringer, som vil give dem viden, mod og lyst til at deltage i demokratiet.

Trygfonden varetager Tryghedsgruppens almennyttige arbejde. Gruppen er største aktionær i forsikringsselskabet Tryg.