Signe hjælper fremtidens stemmer

Signe hjælper fremtidens stemmer
DAGENS NAVN | ABONNENT | 22. MAR 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
22. MAR 2023 • 05:30

Projektleder Signe Thydal i Folkemødets Ung Agenda har i mange år arbejdet med at skabe gode rammer for unges deltagelse og engagement i samfundet.

Hvad er Ung Agenda?

– Ung Agenda er et samarbejde mellem Folkemødet og Tuborgfondet, hvis formål er at engagere flere unge mellem 16 og 30 år i Folkemødet.

Hvorfor er ungdommens stemme vigtig på Folkemødet?

– Alle stemmer er vigtige på Folkemødet, så vi sikrer en mangfoldig demokratisk dialog, hvor alle kan være med. Unges stemmer er måske særligt vigtige, fordi de repræsenterer fremtiden. Det er unge, der skal leve længst med konsekvensen af de beslutninger, vi tager i dag, så derfor skal de selvfølgelig også være med til Folkemødet. Derudover er det vigtigt for Folkemødet at være relevant for kommende generationer, så vi kan sikre, at der bliver ved med at være et folkemøde.

Hvordan sikrer I, at denne stemme er repræsentativ for ungdommen?

– Ved at tilbyde pakkerejser gør vi det nemt og billigt at komme med, hvilket vi kan se fra sidste års evaluering, er noget, der har lokket mange nye unge til. Derudover prøver vi at lave brede samarbejder med foreninger og organisationer, som har kontakt til mange forskellige unge, for at sikre, at unge er med til at vise vejen for projektet. I år får vi blandt andet et nyt område med fokus på hverdagsaktivisme, som Ungdomsskoleforeningen, Ungdomsøen, Ung Holbæk og Ungdomsbureauet står bag. Hele deres ide er at involvere så mange unge som muligt i både udvikling og afvikling. Vi har vores nye platform, Fremtidens Stemmer, som er åben for alle unge. Derudover har Folkemødet jo i mange år samarbejdet med både DUF, højskolerne og efterskolerne, som hvert år trækker rigtig mange og forskellige unge fra hele landet med på Folkemødet. I år har jeg også lavet aftale med FGU Nord om at lave morgenmad på Camp Ung Agenda, og det samarbejde håber jeg, vi kan fortsætte og udvikle i fremtiden.

I år kan arrangører bestille en ung til debatter. Hvordan er den idé opstået?

– Det er en idé, der er opstået sammen med nogen af dem, vi arbejdede sammen med i 2022, og som repræsenterer en del af de unge, der deltog med Ung Agenda sidste år. Der var en følelse blandt mange unge, at der blev talt om dem og til dem, men ikke så meget med dem. Dette er derfor en måde at gøre det nemt tilgængeligt for unge at blive en del af debatterne på Folkemødet. Derudover fik vi mange henvendelser fra arrangører, der gerne ville have unge med i deres arrangementer, men ikke rigtig vidste, hvordan de skulle komme i kontakt med de rigtige. Det er derfor også en måde at gøre det nemt for arrangørerne at sikre en mangfoldighed i deres debatter. Og så er det vigtigt at understrege, at det ikke bare er en bestillingsbank. Det er en platform, hvor arrangører kan komme i kontakt med unge og invitere dem op på scenerne og ind i debatterne. Vi vil gerne sikre, at unge er med i debatter inden for alle emner og bliver inviteret med på grund af deres erfaringer og evner – ikke kun på grund af deres alder.

Hvilke opgaver har du som projektleder?

– Alt! Udover kommunikation, som jeg har en dygtig studentermedhjælper til, er det er stort set mig, der sidder med alle elementer af projektet. Jeg har mange logistikopgaver i forbindelse med sammensætning af pakkerejser, shuttlebusser, budget og regnskab og samarbejdet omkring campproduktion. Jeg besvarer spørgsmål fra alle, der vil vide noget om projektet, pakkerejser og generelt unges deltagelse. Og selvom disse ting fylder en stor del af mine arbejdsdage, er der også rigtig meget udvikling og samarbejde med mange forskellige spændende interessenter, som alle gerne vil være med til at sikre unges deltagelse på Folkemødet og lave fede tiltag og events sammen med os.

Hvordan fik du jobbet?

– Det var lidt tilfældigt, at jeg faldt over jobopslaget, men jeg tror måske, det kaldte på mig. Efter at have sendt en ansøgning, kom jeg til samtale hos den tidligere direktør, og vi var helt enige om, at vi kunne få det projekt op at køre.

 

Hvad har du arbejdet med tidligere?

– Jeg har i rigtig mange år arbejdet både frivilligt og professionelt med at skabe gode rammer for unges deltagelse og engagement. Jeg startede i gymnasiet i Operation Dagsværk, hvor jeg var koordinator for OD's indsats på mit gymnasium. Jeg var med til at starte det projekt, der hedder Vejen til en erhvervsuddannelse hos Erhvervsskolernes Elevorganisation. Og så arbejdede jeg lidt over tre år i Kræftens Bekæmpelse, hvor jeg var projektleder for det ungenetværk, der hedder Ung Kræft. Jeg elsker at være den, der sidder behind the scenes og sikrer, at rammerne og vilkårene er i orden, for at andre kan udleve deres drømme og visioner.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg synger i kor og dyrker yoga. Jeg er med i en lille feministisk bogklub, hvor vi selvfølgelig snakker om bøger, men vi vender også verdenssituationen og hverdagens udfordringer. Jeg forestiller mig, at det er lidt som at have en basisgruppe. Derudover går jeg en del i teatret med min mor. Når min kæreste og jeg ikke flader ud med et puslespil eller et afsnit af Matador derhjemme, går vi til koncerter og ud at spise.

Signe Thydal

33 år

Bor med sin kæreste Rune

Født i København. Derfra og til hun flyttede hjemmefra boede hun i Wanjohi (Kenya), København, Kagadi (Uganda), Nyabyeya (Uganda), Nørre Alslev og Vordingborg. Bor i dag i København.