Partifæller afviser uenigheder

Partifæller afviser uenigheder
Socialdemokrater afviser, at der skulle have været uenigheder med Jonna Nielsen. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 18. JAN 2023 • 16:06
NYHED | ABONNENT
18. JAN 2023 • 16:06

Gruppeformand Jonna Nielsen har valgt at forlade Socialdemokratiet. Det møder ærgrelse hos hendes nu tidligere partifæller.


Jonna Nielsens beslutning om at forlade Socialdemokratiet og blive løsgænger i kommunalbestyrelsen ærgrer gruppemedlemmerne i S, men det kommer ikke helt bag på dem. 

– Det er selvfølgelig ærgerligt, og det havde jeg da gerne undgået, men den slags ting sker jo. Jeg har ikke vidst det så længe, men det kommer ikke som en overraskelse, siger Claus Larsen-Jensen, da Tidende fanger ham kort efter, at Jonna Nielsens pressemeddelelse kom ud. 

– Det er en intern diskussion, hun har haft, og det vil jeg ikke gå ind i eller blande mig i. Jeg forholder mig ikke til, hvad hun har ment i forhold til det ene eller det andet. Det må hun og dem, der føler sig kritiseret, gøre. 

Har der været nogen uenigheder i jeres gruppe i kommunalbestyrelsen?

– Nej, overhovedet ikke, siger Claus Larsen-Jensen. 

Og samme melding er der fra Karen Lynn Jacobsen (S). 

– Jeg har godt vidst, at det kunne komme, men jeg vidste ikke, at det var besluttet, siger socialdemokraten, der slår fast, at Jonna Nielsens beslutning ikke har noget at gøre med gruppen i kommunalbestyrelsen. 

– Det har ikke noget med gruppen og vores samarbejde at gøre. Det kan jeg bekræfte. Jonna og jeg har et rigtig godt forhold til hinanden. Men jeg kan ikke udtale mig om, hvad det konkret drejer sig om, siger Karen Lynn Jacobsen. 

I sin pressemeddelelse skriver Jonna Nielsen, at beslutningen skyldes den interne drøftelse og beslutninger om partiets fremtid, som hun desværre ikke kan identificere sig med eller bakke op om. 

Lokalformand for Socialdemokratiet, Anette Stæhr, er ked af, at Jonna Nielsen har fundet det nødvendigt at træffe den drastiske beslutning. 

– Jeg er virkelig ærgerlig over, at hun har fundet det nødvendigt at træde af som gruppeformand. Det er jeg rigtig ked af, og jeg har haft et godt samarbejde med Jonna.

Har du oplevet, at I har haft uenigheder med Jonna Nielsen? 

– Nej, jeg synes, vi har haft et godt samarbejde. Vi er lige nu i en omstillingsproces, og det er højst sandsynlig det, hun hentyder til. 

Så der har været nogle uenigheder i den proces?

– Ja, det har der sikkert. 

Hvad tænker du i det hele taget for partiet? 

– Jamen, jeg er som sagt rigtig ked af, at hun har truffet den beslutning og løsning, som jeg jo ikke synes burde have været nødvendig. Men de valg træffer man jo selv. Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have været det her foruden, siger Anette Stæhr.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning