Demokrati må aldrig blive statisk
Og ligesom vi skal være en inspiration for andre lande, så skal vi også bruge Folkemødet til at lære af andre, fortæller Peter Christiansen.
– Demokratiet er i dag massivt under pres i hele verden, og få procent af verdens befolkning lever under det, man kan kalde fri demokratisk struktur. I det omfang, vi kan vise, at Folkemødet er et aktiv, der bygger tillid og dialogflade, så vil vi gerne være med til at udbrede det. Også gerne med andre lande, vi inviterer hertil, som bliver inspireret, siger han og tilføjer, at der i år bliver inviteret folk fra Iran og Ukraine.
– Det er der ikke noget nyt i, men vi vil prøve at prioritere det ret stærkt. Det er vigtigt, der er en fortælling om, at demokrati ikke er noget, man får leveret ind i postkassen. Hele den fortælling tror jeg er rigtig vigtigt, at der er dannelsesaspekt i det, så vi ved, hvordan vores danske demokrati er opstået. Folkemødet skal være en fest og vi skal have det sjovt, men det skal også være der, vi udvikler nye ideer til at udvikle demokratiet. For demokratiet må aldrig blive statisk.
Allinge-traktat
Peter Christiansen har selv tidligere deltaget på fire folkemøder, senest i 2018 og 2019 som arrangør af Verdensmålsteltet.