'Nu kan vi komme i gang'

'Nu kan vi komme i gang'
Anne Thomas bliver Socialdemokratiets spidskandidat til næste kommunalvalg. Foto: Jakob Marschner
TOPNYHED | 12. APR 2024 • 06:00
TOPNYHED
12. APR 2024 • 06:00

Anne Thomas er "en klar vinder" af Socialdemokratiets urafstemning om spidskandidaturet til næste kommunalvalg.

Socialdemokratiets medlemmer på Bornholm har valgt Anne Thomas som spidskandidat til kommunalvalget i 2025.

Det oplyser lokalformand Lars Goldschmidt efter en urafstemning, hvor medlemmerne har haft valget mellem Anne Thomas og Mads Randbøll Wolff.

– Jeg offentliggør ikke de egentlige stemmetal, men hun vinder klart - og der er samtidig en opbakning til begge kandidater, siger Lars Goldschmidt.

Hvad synes du om det?

– Jeg ville have været glad uanset hvem der vandt, for det er rart at være kommet videre i processen. At der er en opbakning til dem begge og et klart resultat er den bedste situation, man kunne have som lokalformand.

Hvordan tog Anne Thomas det?

– Hun var selvfølgelig glad, og Mads var selvfølgelig skuffet. Sådan er det jo, siger Lars Goldschmidt, der tilføjer:

– Men de har været gode ved hinanden undervejs og planlægger et samarbejde i det kommende forløb med at formulere valgprogram og alt det, der hører til. På den måde ser jeg frem til noget, der kan blive en rigtig god proces.

Måtte ud i urafstemning

Valget af spidskandidat kunne være overstået for en måned siden, da Socialdemokratiet holdt generalforsamling i Aakirkebyhallerne den 11. marts.

Foruden Anne Thomas og Mads Randbøll Wolff stillede Erik Kryger op til valget om posten.

Men da det ikke lykkedes nogen af kandidaterne af få mere end to tredjedele af stemmerne fra de tilstedeværende medlemmer, måtte en urafstemning sættes i værk. En afstemning, Erik Kryger ikke ønskede at deltage i, fordi han på baggrund af den indledende afstemning vurderede, at han ikke ville kunne udfordre de to andre kandidater.


Anne Thomas og Mads Randbøll Wolff efter Socialdemokratiets generalforsamling. Foto: William Sonne Kaalø

Anne Thomas: Det er en rar fuldkommenhed

Derfor har valget de seneste tre uger været: Anne Thomas eller Mads Randbøll Wolff? En afstemning, hvor flest satte kryds ved Anne Thomas.

Da Tidende taler med Anne Thomas torsdag aften, er det ikke længe siden, hun er blevet orienteret om udfaldet af afstemningen.

– Det er en afgørelse, jeg har ventet længe på. Det er en rar fuldkommenhed, at der er en endelig afgørelse. Nu kan vi komme i gang med alt det, vi har planer om i forhold til valgprogram og inddragelse af borgere og medlemmer. Det glæder jeg mig til, siger Anne Thomas.

Du vidste jo, hvordan stemmeprocenten var efter den indledende afstemning. Havde du en god fornemmelse frem mod i dag, hvor resultatet foreligger?

– Ja, det havde jeg - men politik kan jo altid byde på overraskelser. Derfor var jeg parat til, at det kunne være både Mads og mig, der kunne tage den lederrolle. Jeg synes, Mads har vist sig som en virkelig dygtig og kompetent kandidat, så det er ikke noget, der er grund til at tage for givet, siger hun.

Heller ikke Anne Thomas ønsker at oplyse, hvor mange procent af stemmerne hun har vundet urafstemningen med.

– Der er ikke nogen tvivl om, at jeg har vundet. Men begge kandidater har fået en god opbakning, siger hun.

Anne Thomas ønsker heller ikke at fortælle, hvordan stemmerne fordelte sig ved den indledende afstemning til partiets generalforsamling i marts.