Medlem af Ungerådet: Giv os høringsret, tak

NYHED | ABONNENT | 28. JUN 2022 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. JUN 2022 • 15:30

Hvorfor skal Bornholms Ungeråd vælge mellem høringsret og møder med kommunalpolitikere? Vi kan sagtens bruge begge dele, siger Sebastian Larvad, der heller ikke forstår argumentet om, at en høringsret vil overbebyrde ungerådet.

 

Hvorfor skal Bornholms Ungeråd vælge mellem at have høringsret og at holde kvartalsvise møder med kommunalbestyrelsens partier? Hvorfor ikke åbne begge muligheder?

Sådan spørger Sebastian Larvad, medlem af formandskabet i Bornholms Ungeråd, efter at kommunalbestyrelsen mandag overlod ungerådet et valg mellem de to muligheder, men i første omgang afslog at give ungerådet formel høringsret.

– Jeg tror, at det giver god mening, at vi har høringsret. Jeg kan godt blive nervøs for, at det vil bremse den udvikling, som vi er inde i, hvis vi ikke får høringsret, siger Sebastian Larvad.

– Det er vigtigt at give det en chance med høringsret i stedet for at skyde det ned.

– Det vil også være godt at få samtaler med partierne i kommunalbestyrelsen, og jeg synes godt, at vi kan bruge begge dele. Det ene kan supplere det andet, så vi både har høringsret og møder. Så vil vi have en tættere dialog, og jo flere input man kan få fra de unge, desto bedre, siger Sebastian Larvad.

Hvis Bornholms Ungeråd ikke får høringsret, men kun møder med kommunalpolitikerne, ser Sebastian Larvad også for sig, at der kan opstå en sag af relevans for de unge kort efter, at Bornholms Ungeråd har haft et sådant møde. I den situation vil der være næsten tre måneder til ungerådets næste møde med politikerne.

– Det er en reel problematik. Det vil jo være åndssvagt, siger han.

– Vi får mange henvendelser, og vi kan godt have brug for at kunne reagere hurtigst muligt, siger Sebastian Larvad også om muligheden for kvartalsvise møder med politikerne.

Sebastian Larvad forstår heller ikke, hvorfor flere i kommunalbestyrelsen mandag var bekymret over at overbebyrde ungerådet, hvis rådet får formel høringsret.

– Jeg ved ikke helt, hvorfor politikerne siger det sådan der. At de er bange for at overbyrde os. Vi er mange i Bornholms Ungeråd, og vi er alle sammen meget aktive. At have høringsret er jo heller ikke det samme som en pligt til at skrive høringssvar, siger han.