Kommunens ældrechef stopper

Kommunens ældrechef stopper
Sundhedschef Iben Kyhn Riis er blevet konstitueret som ældrechef. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 10. JAN 2024 • 12:05
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. JAN 2024 • 12:05

Sundhedschef Iben Kyhn Riis er blevet konstitueret som ældrechef, fordi Christina Thorén Lilliedal stopper efter at have været sygemeldt siden sidst i november. Iben Kyhn Riis får nu ansvaret for både ældre og sundhed i kommunen. Store opgaver med at lægge ældreplejen om gjorde det problematisk med en sygemeldt chef gennem længere tid, siger udvalgsformand René Danielsson, der forstår beslutningen.

Christina Thorén Lilliedal er stoppet som kommunens ældrechef. Det skriver TV 2/Bornholm. Det sker efter at have været sygemeldt i de seneste måneder.

I stedet er sundhedschef Iben Kyhn Riis blev konstitueret som ældrechef. Dermed bliver hun chef for både Center for Ældre og Center for Sundhed, i hvert fald i en periode. Iben Kyhn Riis deltog da også, da cirka 80 medarbejdere i ældreplejen mandag var samlet til en workshop om ældreplejens nye struktur.

Socialudvalgets formand René Danielsson (DF) bekræfter, at kommunen skifter ud i toppen af ældreplejen. Samtidig fortæller han, at han ikke selv har haft at gøre med beslutningen, der er truffet af kommunens direktion.

– Ligesom jeg ikke sidder med i ansættelsesudvalg, er jeg heller ikke med, når folk bliver afskediget eller stopper, siger René Danielsson, der i de seneste måneder også har vidst, at ældreplejen stod uden chef.

– Jeg vidste godt, at Christina var sygemeldt, for den information har vi tidligere haft sendt ud i organisationen. Det gjorde vi før jul, i uge 49 eller 50. Iben har været konstitueret i cirka tre uger. Det skete i hvert fald, før jeg gik på juleferie, siger han.

Store opgaver forude

Selvom han ikke har haft med beslutningen at gøre, har René Danielsson betragtet det som et problem, at chefen for Center for Ældre var sygemeldt. Ikke mindst nu, hvor ældreplejen skal indrettes på en ny måde.

Næsten 50 millioner kroner er sat af til at flytte baserne for den udekørende hjemmepleje ind på plejecentrene hen over de kommende år. Formålet er at prøve at ruste og fremtidssikre ældreplejen til de kommende mindst 10 år, hvor antallet af ældre på Bornholm vil blive ved at vokse – samtidig med at det bliver sværere og sværere at rekruttere arbejdskraft.

– Som politisk ansvarlig var det svært at se på, at så stort et velfærdsområde som ældreområdet ikke havde nogen chef. For vi står over for kæmpestore opgaver, som er ret svære at gennemføre, hvis der ikke er en chef, siger René Danielsson.


Christina Thorén Lilliedal stopper som ældrechef i kommunen efter at have været sygemeldt. Arkivfoto

– En sygemelding er mellem folk selv og deres chef. Men med så store opgaver, som vi skal i gang med, er det klart, at et område ikke kan være uden kalif i halve og hele år. Der er arbejdsgange, der skal ændres og nye arbejdsgange, der skal foldes ud, siger han.

– Christinas sygemelding har ført til, at vi har fokuseret på ældreplejens drift og så måtte vente lidt med de anlægsopgaver, som vi står over for med den nye struktur i ældreplejen.

Konkret står ældreplejen over for en serie af byggerier i millionklassen.

28 millioner kroner er sat af til at bygge Plejecenter Sønderbo om til også at blive et center for sundhedsmæssig behandling. De 28 millioner kroner kommer fra Center for Sundheds budget, ikke fra ældreplejens.

At renovere Plejecenter Klippebo i Gudhjem og gøre stedet til hjemsted for hjemmeplejens nu hjemløse team i Tejn vil koste 10 millioner kroner.

At bygge ud på Snorrebakken og flytte hjemmeplejens Team Rønne Nord ind der vil koste fire millioner kroner. Team Rønne Nords hidtidige bygning blev valgt som den mest velegnede, da Ungehuset skulle udvides, og hjemmeplejens Team Rønne Nord har derfor også stået uden fast base.

Ligeledes i Rønne vil Plejecenter Lunden blive bygget ud for 4,5 millioner kroner. Og de fire byggerier er kun første etape: Efter planen vil Nørremøllecentret i Nexø og Plejecenter Åbo i Aakirkeby blive bygget ud i 2027.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT